Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

10 (zatím) nejlepších modů pro Skyrim

Existuje jich už asi stovka, vybrali jsme jich pár.

Ačkoliv vyšel Skyrim teprve před pár dny, existují už stovky úprav od fanoušků. Prvních několik zajímavých jsme vybrali. Jednotlivé mody můžete stahovat z webu Skyrim Nexus.

Detailnější tváře

Několik modů od Xeniuse vylepšují tváře NPC postav ve hře. No More Blocky Faces vylepšují kompresi textur, takže lépe vypadají jejich nosy a brady. Detailed Faces zase přidávají do tváří víc detailů.

ENBSeries patch

ENBSeries mody vylepšují postprocessing a vylepšují světelné efekty - u her jako GTA IV nebo Deus Ex: Human Revolution byly hodně populární. Bohužel, tahle prvotní verze tohle všechno ještě neumí, ale vylepšuje některé problémy s grafikou. Tvůrci ale pracují na celkovém vylepšení grafiky.

Large Address Aware

Stejně jako předchozí hry od Bethesdy, ani Skyrim nevyužívá na PC více než 2 GB operační paměti a je jedno, kolik jí máte. Tento patch tento neduh opravuje. Stačí se řídit tímto tutoriálem.

Vylepšené noční nebe

Jde o podobný populární mód, který existoval také k Falloutu. Enhanced Night Sky nahrazuje noční oblohu nad Skyrimem lepší texturou.

No Spider Mod

Bojíte se pavouků? Trpíte arachnofobií? Potom hraní Skyrimu může být pro vás poněkud děsivým zážitkem. Ale nebojte. Existuje mod s názvem No Spiders, který všechny pavouky nahrazuje plyšovými medvídky (kteří ovšem vypadají také poněkud děsivě).

Vylepšený interface

Hodně PC hráčů si stěžuje na konzolový interface ve hře. Pokud se vám nelíbí, můžete zkusit Interface Hard Coded Key Tweaks. S ním můžete například při páčení zámků používat jakékoliv klávesy a ne jen předdefinované WASD.

Manažer uložených pozic

Jde o update velice populárního manažeru uložených pozic z Falloutu. Mod TESV savegame manager vám umožňuje lépe se orientovat v uložených pozicích, různě je organizovat a podobně.

Vurt's Skyrim Flora Overhaul

Na tenhle mod je dobré se zaměřit a sledovat jeho aktualizace. Vurt's Skyrim flora overhaul má za úkol vylepšit kvalitu veškeré vegetace ve Skyrimu. Zatím jsou značně vylepšené stromy.

Vylepšené textury krve

Enhanced Blood Textures je hodně vypovídající název. Vylepšuje rozlišení textur krve a jde prý o jeden z nejpatrnějších grafických vylepšení, co zatím vznikly.

StreetView ve Skyrimu

Přijde vám mapa ve Skyrimu nepřehledná? Nebojte, i na to už existuje úžasný mod, který se jmenuje Map in full 3D. V podstatě vám to udělá z mapy StreetView, kde se můžete volně pohybovat. Jak to vypadá v praxi se můžete podívat na tomto videu.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Elder Scrolls V: Skyrim

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments