If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Interplay: Klidně uděláme Fallout 6

Bethesda oponuje: "Lháři! Fallout je náš!"

Věčný spor mezi Bethesdou a Interplayem o značku Fallout nebere konce. Víceprezident Bethesdy, Pete Hines se nyní vyjádřil v tom smyslu, že pouze jeho firma vlastní práva na jakékoliv Fallout MMO - tedy na hru, kterou momentálně vyvíjí Interplay.

"Na MMO máme právo my. Jenom my máme právo na všechno, co souvisí s Falloutem. Licence je naše. Fallout je náš!" vykřikl Hines dost nevybíravě v rozhovoru se serverem VG247. Ten se s víceprezidentem Bethesdy spojil v reakci na včerejší vyjádření spoluzakladatele Interplaye Erica Caena, který majetnické choutky Bethesdy nechápe a poukazuje na to, že sama Bethesda v roce 2007 odmítla příležitost podílet se na Fallout MMO. Což je podle Hinese lež.

Co konkrétního z toho plyne? Caen se pro Eurogamer vyjádřil, že pokud Bethesda u soudu zablokuje vydání Falloutu Online, bude Interplay moci udělat klidně i Fallout 6. "Jestliže nám Bethesda zamezí ve vydání Falloutu MMO, poruší tím dohodu o prodeji značky a sami budou moci vydat už jedině Fallout 5. Naše původní licenční smlouva se totiž týkala jen tří her a stažitelných přídavků pro Bethesdu."

Protože Bethesda už vydala Fallout 3 a Fallout: New Vegas, znamenalo by to, že už by jí zbývala jen možnost vyrobit Fallout 5 a pak by práva přesla zase zpátky na Interplay. Otázka je, zda by si Interplay mohl dovolit po celou tu dobu vydržovat své rozdělané MMO Fallout Online, které je ve vývoji už třetím rokem a mělo by vyjít v roce 2012.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fallout 3

PS3, Xbox 360, PC

Fallout Online

PC

See 1 more

Fallout: New Vegas

iOS, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments