If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Žádný Zaklínač, oznámíme nové RPG, říká CD Projekt

Nový svět, který není fantasy a figurují v něm zbraně.

Update (16:45): CD Projekt Eurogameru potvrdil, že na zítřejší tiskové konferenci ukáže své nové RPG - a nikoliv remake Zaklínače 1 pro 360 a PS3, jak se dnes začalo spekulovat.

"Jde o naše druhé áčkové RPG, které se odehrává ve zbrusu novém prostředí. Půjde o změnu oproti fantasy světu Zaklínače," řekl EG marketingový šéf CDP Michal Platkow-Gilewski a naznačil, že v tomto světě budou hrát důležitou roli zbraně.

Původní zpráva: Vypadá to, že avizované překvapení ze středeční tiskovky CD Projektu se prokeclo s denním předstihem. Několik dánských internetových obchodů totiž s předstihem zpřístupnilo předobjednávky na Zaklínače: Rise of the White Wolf pro Xbox 360 a PlayStation 3.

Že se vám to zdá povědomé? Rise of the White Wolf se jmenoval plánovaný remake prvního dílu pro konzole, jenž byl ale v roce 2009 pozastaven. CD Projekt tehdy přestal platit francouzské autory konverze Widescreen Games, kteří prý nedodržovali termíny a ještě navíc neodevzdávali dostatečně kvalitní práci. Naposledy jsme o hře slyšeli před bezmála dvěma roky, kdy CD Projekt trval na tom, že konzolový port neodpískal.

Pokud by se tedy Rise of the White Wolf dočkal znovuzonámení, snad lze počítat se vším, co autoři kdysi avizovali - nový interface, přepracované bitvy s bossy, nová hudba, lepší modely či motion-capturing. Příběh má být totožný se Zaklínačem 1.

Dánské obchody hru uvádí v ceně 399 dánských korun, tj. v přepočtu okolo 1400 Kč. Co myslíte, dočkáme se zítra také oznámení třetího dílu?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 2: Assassins of Kings

Xbox 360, PC

The Witcher: Rise of the White Wolf

PS3, Xbox 360

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments