If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Chystají se Remedy ohlásit Alan Wake 2?

UPDATE: Už si zaregistrovali i doménu.

Update (4.6.): A pozor, tohle začíná být opravdu zajímavé - Remedy si na sebe dnes oficiálně převedli internetovou doménu AlanWake2.com.

Původní zpráva: Vzhledem k tomu, co všechno už před E3 tiskovkami uniklo, by tohle od Remedy snad nebylo už ani etické. Tím spíš, že dopředu nějaká oznámení na E3 vyloučili. Ale byť máme neděli, nelze pominout tak důležitou věc jako Tweet Sama Lakea, který dnes napsal: "Všechno je to pravda. Stane se to znovu, v jiném městě, v městě nazvaném Ordinary. Už se to děje teď."

Pokud jste sem právě spadnuli z Marsu, měli bychom připomenout, že tím "vším" se v tomto případě myslí Alan Wake a že přední tweetovač a scénárista Remedy tu mezi řádky dost možná naznačuje, že se chystá Alan Wake 2, zasazený tentokrát do městečka Ordinardy (Obyčejné).

Sam Lake ve svém tweetu připojil odkaz na tajuplný blog plný básniček o temnotě, mlze, nespavosti, nočních můrách, stínech, ohni a dalších věcech, které jsou s Alanem Wakem neodmyslitelně spjaté. Zdá se, že autor se přestěhoval do nového domu, a tento blog měl původně líčit jeho první dny - ale nějak se to všechno zvrtává.

Z virálního blogu, na nějž odkazuje scénárista Alana Wakea.

Hlavní hrdina tu líčí své noční můry, v nichž za oknem domu vidí siluetu neznámého muže, i uklidnění, které naléza u svého nedaleko žijícího přítele Josse. V básních se objevují narážky na jakousi ženu ("A křídla jejích vrán usedají na šibenici..."), která by se mohla jmenovat Barbara, ale se kterou už to hrdina nejspíš skoncoval ("Spálili jsme všechny mosty, došla nám šťáva...") a jejíž obrazy se mu v téhle noční můře zřejmě znovu budou vracet ("Je teprve večer, ale na mě už znovu padá stín").

Něco se možná dá nalézt i ve jménech: místo agenta FBI se tu naznačuje organizace s jinou přesmyčkou (AW jako Alan Wake?), blog si založila jakási Samantha (krátce Sam, jako Sam Lake?). Ale stejně dobře se nabízí i vysvětlení, že autorkou blogu je skutečně žena, které se o Alanovi jenom zdá.

Ve druhé básni lze najít i pěknou citaci z Williama Blakea, která by se mohla stát leitmotivem hry: "Někteří jsou narozeni do nekonečné noci." A teď vážně, šije na nás Remedy nějakou obří budou, nebo máme o důvod víc, proč se těšit na pondělní tiskovku Microsoftu?

Celý blog čtěte zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Alan Wake

Xbox 360, PC

Alan Wake's American Nightmare

Xbox 360, PC

See 2 more

Alan Wake: The Signal

Xbox 360

Alan Wake: The Writer

Xbox 360

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments