Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Herní pořad se na Českou televizi vrátí

Počítá s ním v konceptu dětského kanálu ČT3.

Vlastní zpráva - Když tisková mluvčí České televize před měsícem pro Eurogamer vysvětlovala zrušení herního pořadu Game Page, mezi důvody mimojiné uvedla, že se nehodil právě na program ČT2 orientovaný na vzdělávací, kulturní a nezávislou oblast.

Neřekla přitom, že by herní pořad na celou veřejnoprávní stanici vůbec nepatřil, jak se později leckde interpretovalo. Jen naznačila, že se v rámci nového koncipování jednotlivých programů snaží umístit všechny pořady tam, kam se nejlépe hodí. Nyní jejím tehdejším slovům lépe porozumíme.

V novém projektu ředitele České televize Petra Dvořáka pro plánovaný dětský program ČT3, který unikl prostřednictvím Britských listů, se totiž o pořadu o počítačových hrách výslovně hovoří. Projekt s jeho vysíláním počítá v některý všední den mezi 21. a 22. hodinou večerní, kde by se střídal s cestopisy nebo auto-moto magazínem.

Nyní tento projekt na dětský ČT3 leží před Radou České televize a pokud by ho schválila, vrátil by se herní pořad na obrazovky veřejnoprávní televize za devět měsíců. Kdo by takový pořad připravoval a jak by byl uchopen, není jasné.

Ondra Broukal, dramaturg zrušeného Game Page, zatím na dotaz Eurogameru o eventuální možnosti návratu na ČT nereagoval. Z jeho předešlých vyjádření je nicméně zřejmé, že to vzhledem k způsobu ukončení vysílání Game Page není moc pravděpodobné. Reálněji by se mohla jevit spolupráce například s nově spuštěným kanálem Fanda od TV Nova, který však není dostupný na běžném set-top boxu pro příjem pozemního digitálního signálu (na rozdíl od Prima Cool).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments