Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Detaily o přídavku Skyrim: Hearthfire jako The Sims

Jak si postavíte dům, najmete personál a založíte rodinu?

Zatímco první datadisk Dawnguard si ještě ani u nás oficiálně koupit nemůžete (Cenega ho ale prý ze Steamu neblokuje), Bethesda si pospíšila a oznámila druhý přídavek Hearthfire. O něm se spekulovalo a posune tuto RPG sérii úplně jiným směrem než dosud.

Vyjde už 4. září, nejprve opět pro Xbox 360 (za 400 MS bodů). Nynější postoj tvářit se, jako by přídavek ani pro jiné platformy neexistoval, je nejspíš kvůli výhradní dohodě výrobce s Microsoftem, ale s časovým odstupem určitě dojde opět i na PC a PS3.

V Hearthfire si budete moci koupit pozemek v rozličných prostředích (mokřiny Hjaalmarchu, lesy Falkreathu či tundře The Pale - bude možné i na více místech naráz) a z různých materiálů na něm postavit svůj příbytek.

Půjde to až tak daleko, že si uvnitř vyberete i typ místností, např. knihovnu, kuchyň, zbrojnici nebo obývák s výstavkou vašich trofejí. Mění se nám tady Skyrim před očima v druhé The Sims?

Asi ano, protože různé přístavky, jako skleník, čarodějnická věž nebo alchymistická laboratoř tu budou plnit svůj účel k výrobě nových předmětů nebo sestavování kouzel. Nebo byste raději pěstovali rostliny na hezké zahradě, chovali ryby v líhni nebo se stali včelařem v úlu? I to tady bude možné, bez legrace, stejně jako vybudování stáje koní, mlýnu či taverny.

Pokud se o celé panství nedokážete postarat sami, můžete si najmout správce, který materiály nakoupí za vás a přemění je v nábytek, abyste se lépe zabydleli. A když bude nuda, půjde pozvat i básníka, který zpříjemní chvíle strávené s manželkou a adoptovanými dětmi díky novému systému adopce. Interakce s rodinou zahrne např. hraní s dětmi či jejich domácími mazlíčky, z čehož obdržíte osobní bonus.

Nicméně idylka to neustále nebude, protože na vaši usedlost mohou podniknout invazi monstra, před nimiž se v kooperaci s vyškoleným personálem pokusíte ubránit. Že by reakce Bethesdy na Fortnite od Epicu, popularitu her s Horde módem a budování v Minecraftu? Mezi tyto nové úkoly k plnění se v datadisku zařadí obrana před nájezdy únosců, ozbrojenými bandity nebo zamoření zahrady škůdci.

Dnešní trailer z datadisku Hearthfire

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Elder Scrolls V: Skyrim

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments