Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

TÉMA: Wii U v Evropě 30. listopadu a seznam startovních her

Dva týdny po Americe, zato s dost nabušeným lineupem.

Termíny

Vlastní zpráva - Zatímco ranní konference pro Japonce se zaměřila na různé modely a příslušenství, odpoledne vytáhlo Nintendo z rukávu všechny trumfy. A také byla konference v angličtině, byť na streamu podstatně méně sledovaná.

Konzole Wii U přijde na evropský trh přesně 30. listopadu 2012, tedy o týden dříve než v zemi vycházejícího slunce. Oproti tomu v USA se dočkají už 18. listopadu, takže zátěž pro výrobce i marketing se rovnoměrně rozprostře do celého předvánočního období.

Ceny

Přesná cena v eurech dle očekávání oznámena nebyla. Nintendo tradičně jen odkázalo na lokální distributory v jednotlivých zemích Evropy. Když dnes Eurogamer kontaktoval domácího vydavatele ConQuest, neměl zatím žádné informace, cenu Wii U v korunách se proto dozvíme nejdříve v příštích týdnech. Staré Wii nyní stojí okolo 3 tisíc korun, v době premiéry v roce v ČR stálo podle zjištění Xzone 7690 Kč (dop.cena tehdy byla vysokých 7990 Kč). Veřejnost bude mít příležitost osahat si Wii U na třinácti stanovištích na letňanském veletrhu koncem září.

Zpátky do přítomnosti: V Severní Americe bude základní, tzv. Basic Set (8 GB) oficiálně stát 300 dolarů a Deluxe Set (32 GB) 350 dolarů. Původní Wii tam v době uvedení stálo 250 dolarů, takže Wii U bude o 50 dolarů dražší (nebo než VITA za 250 USD). Oproti Premium v Japonsku bude v americkém lepším balení navíc přiložena i plná hra NintendoLand, zatímco v Británii (250 liber základní, 300 liber Deluxe) zas bude bundle se ZombiU (330 liber). Tím jsme se plynule dostali k tomu nejdůležitějšímu a tím je samozřejmě nabídka her, která bude dosti nabušená a překonává i silný start VITA:

Hry

Jak vidíte na tabulce přímo z konference Nintenda, souběžně s konzolí přijde 30. listopadu na evropský trh celkem 9 her, v čele s FIFA 13, Mass Effect 3 Special Edition, New Super Mario Bros U, Rayman Legends a ZombiU.

V oficiálním sestřihu byly pro letošní rok (tím pádem asi někdy v prosinci) přislíbeny ještě další hry pro Wii U: Assassins Creed 3, Tekken Tag Tournament 2 Wii U Edition, Scribblenauts Unlimited, Epic Mickey 2, Ninja Gaiden 3: Razor's Edge, Batman Arkham City Armoured Edition, Warrior Orochi 3 Hyper, Darksiders 2, NBA 2K13 a Sonic & All Stars Racing Transformed. Na alternativní sestřih startovních her mrkněte zde.

Ty zbylé hry v seznamu, u nichž se uvádí "Launch Window", se mají objevit někdy nejpozději do konce března 2013. Je to trochu zvláštní, protože takhle se obvykle nazývá doba krátce po příchodu konzole na trh, nikoli dlouhé rozmezí až pěti měsíců. Nicméně z toho vyplývá, že některé exkluzivní hry mohou být zdrženy až do 1. čtvrtletí 2013 - zejména to bude případ LEGO City Undercover, Wii Fit U a Pikmin 3. Potkat to teoreticky může i Nintendem nezmíněné Your Shape: Fitness Evolved 2013, Sports Connection... a určitě verzi multiplatformních Aliens: Colonial Marines.

Nintendo dnes také ohlásilo několik zbrusu nových titulů: Bayonetta 2 exkluzivně pro Wii U (více se zatím neví), The Wonderful 101 (slibná parodie na superhrdiny o spáse města, dříve Project P-100, připomínající automatové řezačky, ale bez data vydání) a Monster Hunter 3 Ultimate Edition (březen 2013, půjde sdílet uložené pozice s hrou na 3DS).

Vedle zbytečných Skylanders Giants byla oficiálně od Activision potvrzena i Wii U verze Call of Duty: Black Ops 2, která v multiplayeru běží v 60fps, dá se hrát šikovně kooperativně (jeden hráč na TV obrazovce, druhý na tabletu) nebo proti botům řízeným umělou inteligencí. Bude venku už 18. listopadu.

P.S. Historické okénko: jak probíhalo české uvedení Wii na trh v listopadu 2006?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Wii U

Nintendo Wii U

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments