Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

RPG Project Eternity nakonec získalo od fanoušků 3,9 milionů

Rekord je tady.

Obsidian zaznamenal na Kickstarteru obrovský úspěch. Jejich RPG Project Eternity, které by mělo jít ve stopách izometrických RPG od Black Isle jako Baldur's Gate nebo Planescape Torment, získalo od fanoušků rekordní počet peněz.

Původně chtěl Obsidian na projekt "pouhých" 1,1 milionu dolarů, ale nakonec získali 3,9 milionů. Na hru jenom na Kickstarteru přispělo 73 968 lidí. Ačkoli finální částka nedosáhla 4 milionů, kdy chtěl Obsidian "prostě udělat ještě lepší hru, než plánovali", stejně tak prý učiní.

"Na soundtracku budou hrát živé nástroje, bude tam komentář vývojářů a každý dolar z rozmezí 3,5 milionu a 4 miliony použijeme na celkové vylepšení hry," napsali vývojáři v updatu.

Celá tahle akce dokázala, že lidé nelační pouze po klasických 2D adventurách, ale také po klasických izometrických RPG hrách, což jsou věci, které velcí herní vydavatelé už vůbec nevytvářejí a přitom se zdá, že by se takové hry přeci jen prodávaly.

Nedávno byl úspěšně zaplacen i projekt nové, ručně kreslené adventury ze série Broken Sword. Charles Cecil potřeboval 400 tisíc dolarů a od fanoušků nakonec dostali krásných 771 tisíc.

Read this next