Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

XCOM: Enemy Unknown v ČR nejžádanější PC hrou měsíce

Při součtu platforem by ale vyhrála FIFA 13 + komentář EA Czech.

Vlastní zpráva - Jelikož oficiální dotazy směřované na Cenegu zůstaly nezodpovězeny, můžeme být rádi, že jsme se o zájmu domácích hráčů o návrat oblíbené strategické série UFO dozvěděli jinou cestou. Ta je navíc o něco "věrohodnější", protože čerpá z nezávislého auditu většiny trhu.

Podle soukromého Twitteru Martina Schovance, provozovatele Xzone a českého EG, se XCOM: Enemy Unknown v České republice stalo nejprodávanější PC hrou měsíce října. Čerpá přitom z žebříčku od renomované agentury GfK, která standardně žebříček nezveřejňuje.

Velmi se nadále dařilo i Guild Wars 2, naopak Schovanec osobně považuje za zklamání odbyt Dishonored. To zřejmě dosáhlo přibližně jen na poloviční čísla XCOMu, který jinak podpořila neoficiální čeština a dle dřívějších zpráv byl komerčně úspěšný i ve světě, díky čemuž si vyslouží více DLC.

Avšak pokud by se sečetla auditovaná prodejnost verzí pro všechny platformy, jasným vítězem října by byla FIFA 13. U ní je zajímavé, že PS3 verze byla malinko žádanější než ta PCčková. Zabodování s letošním ročníkem fotbalu okomentovali EA Czech takto:

"FIFA je každoročně předvánočním hitem, přestože v té samé době tradičně vychází ty nejsilnější konkurenční tituly. Velmi dobře se stále daří i NHL 13, která je na trhu už tři měsíce. Potvrzuje to skutečnost, že Češi jsou fotbalovým a hokejovým národem jak v reálném sportu, tak v oblasti videoher," uvedl pro Eurogamer senior marketing manažer Dušan Benža.

Read this next