If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dark Souls 2 ohlášeno, známe všechny detaily

Hráče s železnou vůlí opět čekají náročné výzvy.

Vydavatel Namco Bandai dnes časně ráno mile překvapil s ohlášením Dark Souls 2, pokračování netradičního hardcore akčního RPG a jedné z nejlepších her roku 2011 (recenze). Vyvíjí ho opět japonské studio FromSoftware a to od začátku rovnou na PC (port jedničky moc nedopadl), PS3 i X360. Datum vydání se máme dozvědět, až se více přiblíží.

Ve výpravném dobrodružství čekají hráče s železnou vůlí náročné souboje, za jejichž zvládnutí získají těžce vydobytou slávu. Dark Souls 2 má nabídnout přesně ten samý typ výzev a nikdy nekončícího boje, který se stal typickým znakem této série. Mohou se však těšit i na zbrusu nové ďábelské překážky, s nimiž se ještě nesetkali. Fenomenální oznamovací filmeček z VGA, u kterého někteří tipovali, že je z Dragon Age 3. UPDATE: kvalitnější verze ze soboty odpoledne zde.

VGA filmeček z Dark Souls 2

Vrchní dozor nad pokračováním má přímo tvůrce série Souls Hidetaka Miyazaki a v čele vývojářského týmu stojí ředitel FromSoftware Tomohiro Shibuya. To má být zárukou, že dvojka bude věrná odkazu série. Ve hře bude nový hrdina, zbrusu nový příběh a dosud neznámý svět, ve kterém přežijí jen ti, kdo se nebojí postavit těm nejnáročnějším výzvám a uspět v nich. Během putování zničeným světem plného smrti a zoufalství narazí dobrodruhové na epické bitvy s hrozivými protivníky a krvelačnými bossy.

Hráči se také dočkají přepracovaného serverového multiplayeru, díky kterému si budou moci vychutnat nezaměnitelné krvavé bitvy v Dark Souls 2 společně se svými přáteli. A kdo prokáže dostatek houževnatosti a bojových schopností, toho čeká bohatá odměna.

„Jen málo titulů dokáže hráče odměnit tak jako série Dark Souls. A každému, který najde dost odvahy pustit se do zdejších výzev, dá Dark Souls 2 pocit tak ohromného zadostiučinění, že na něj nikdy nezapomene,“ prohlásil Olivier Comte, viceprezident prodeje, marketingu a distribuce Namco Bandai Europe. „Hra odmítá jakékoli kompromisy. A stejně perfekcionistický přístup mají k celé věci i samotní skvělí lidé z FromSoftware, pro které je vývoj tohoto klenotu zkouškou houževnatosti hráčů i jich samotných.“

„Díky práci na nejnovější kapitole ságy Dark Souls můžeme inovovat celkový design a herní systém, přijít se zbrusu novým příběhem a prohloubit možnosti aktivit v herním světě. Tyto kroky jsou při vývoji Dark Souls II naprosto klíčové, protože jen tak můžeme svět Dark Souls posunout opět o krok dál,“ řekl o Dark Souls II Tomohiro Shibuya, ředitel FromSoftware. „Celý vývojářský tým dělá vše pro to, aby hra Dark Souls II nabídla něco nového a neokoukaného, aniž by přitom opustila vlastní kořeny spočívající v tradičně vysoké obtížnosti. Rádi bychom fanoušky překvapili a zároveň potěšili různými novinkami a dějovými zvraty, a přitom přesvědčili i nové hráče, aby se k nám na této temné pouti připojili.“

V provozu už je i zatím prázdná homepage.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dark Souls

PS3, Xbox 360, PC

Dark Souls II

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments