If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 3 s mulťákem a až na nextgen?

Naznačuje to nábor CD Projektu i na Cyberpunk 2077.

Vlastní zpráva - Že polský CD Projekt Red kutí hned dvě nové velké hry, to není žádným tajemstvím. Jedna z nich už je ohlášená, Cyberpunk 2077, zatímco tu druhou stále nazývá jen jako "RPG v temném fantasy světě". Nikdo nemůže mít pochyb, že by nešlo o Zaklínače 3, i kvůli požadavku znalosti románů Andreje Sapkowského na pozici scénáristy.

Z rozsáhlého náboru desítek pracovníků na stránce studia jsme se dozvěděli i něco jiného a to že jedna z těchto her nebo obě pravděpodobně budou mít multiplayer. CD Projekt Red totiž shání programátora multiplayeru, "který upraví engine pro online komponent budoucích her". Zaklínač 2 multiplayer neobsahoval ani v patchi 2.0.

Když kolegové z polského Eurogameru požádali o vysvětlení marketingového šéfa výrobce, odvětil jim, že to nemáme chápat jako potvrzení online části Zaklínače 3: "Hledáme někoho, kdo nám pomůže prozkoumat takové nápady a zda se vůbec hodí do vize naší hry," neurčitě konstatoval Michał Platkow-Gilewski.

Z inzerátů lze vyčíst i jiné náznaky. Třeba že umělecký ředitel by měl mít zkušenosti s tvorbou hry v otevřeném světě, což zavdává příčinu ke spekulacím, zda se pokračování v tomto směru nebude lišit od jedničky a dvojky, tzn. zda nebude mít jeden velký otevřený svět namísto propojených lokací. Vhodný kandidát by měl mít praxi s vývojem na PS3, z čehož zase dobře informovaní kolegové z téže země vyvozují, že by Zaklínač 3 mohl vynechat staré konzole a přijít rovnou až na ty nové (Xbox 720, PS4), což by docela dávalo logiku. Cyberpunk 2077 zatím cílovou platformu oznámenou nemá.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

The Witcher 2: Assassins of Kings

Xbox 360, PC

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments