If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PlayStation 3 už má více prodaných kusů než Xbox 360

Sony slaví vítězství.

Xbox 360 bylo nejprodávanější konzolí současné generace od vydání PlayStation 3 v roce 2006. To už teď poprvé neplatí. Podle nejčerstvějších odhadů vypracovaných Game Industry International je v současnosti prodávanější PS3.

Informace vychází z analytické zprávy prodejů hardwaru, kde jsou čísla prodejů konzolí k prosinci 2012. Podle všeho by mělo být celosvětově expedováno zhruba 77 milionů kusů konzole Playstation 3 a 76 milionů kusů konzole Xbox 360. A to i přesto, že se PS3 začalo prodávat až rok po vydání nového Xboxu.

Je důležité také upozornit, že jde o čísla, která nemusejí bezpodmínečně znamenat kusy konzole prodané zákazníkům domů - jde o celková čísla distribuovaných konzolí. Takže klidně může být někde ve skladu milion konzolí PS3 a tím se dostali před Xbox. Není to ale příliš pravděpodobné, protože jednotlivé kusy se podle zprávy vyrábějí podle žádanosti.

Dále už se zpráva zabývá jen odhady a nikoli konkrétními čísly. Očekávají, že do roku 2016 by se mělo prodat 50 milionů kusů konzole WiiU. Od listopadu se už prodalo 3 miliony WiiU konzolí.

Studie má celkem 67 stránek a prodává se za krásných 4500 dolarů pro všechny, kdo jsou bohatí, nevědí co s penězi a s volným časem.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments