Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

75 procent rodičů v USA věří, že hry způsobují násilí

Alespoň to tvrdí poslední průzkum.

Ačkoli vědci, psychologové a psychiatři zatím nedošli k žádnému závěru, zda násilné hry u dospívajících dětí mohou způsobovat násilné chování (to, že hraní může vyvolávat agresi je už známo a zná to určitě každý, kdo v té jedné pasáži POŘÁD DOKOLA UMÍRÁ!), američtí rodiče jsou o tom očividně dost přesvědčení.

Common Sense Media provedlo průzkum, při němž zjistili, že celých 75 procent rodičů věří tomu, že násilné hry způsobují násilné chování u jejich hráčů. Je třeba ale upozornit, že průzkum nebyl nijak zvlášť rozsáhlý a dotazováno bylo pouze 1050 lidí. Z nich 89 procent řeklo, že násilí ve hrách je problém (45 procent řeklo, že je násilí ve hrách velký problém, 44 procent řeklo, že jde o jistý problém).

Jak jsme již psali, dotazováno bylo celkem 1050 lidí ze všech 50 států patřící do USA. Všichni účastníci museli mít alespoň jedno dítě mladší 18 let. Účastníkům průzkumu se pak ukazovala například reklama na Hitman: Absolution a 84 procent z nich mělo pocit, že by se neměla vysílat v čase, kdy se dívají na TV děti.

Více než polovina dotazovaných (68 procent) ale byli spokojení s psaním přístupnosti na obal hry, což jim pomáhá vybírat, jaké tituly se hodí pro jejich ratolesti.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments