Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PC verze Dead Space 3 přímým portem z konzolí

Bez vychytávek pro využití vyššího výkonu počítačů.

V době, kdy se jednotliví výrobci doslova předhánějí v tom, jak bude PC verze jejich hry vyšperkovaná a opatřená nadstandardní péčí (viz např. u BioShock Infinite), z čehož se stala účinná zbraň v rámci marketingu, působí takové prohlášení trochu jako pěst na oko (zvlášť v kombinaci s včerejšími mikrotransakcemi).

PC verze akčního hororu Dead Space 3 tedy bude jen přímým portem konzolových verzí. Řekl to zástupce vývojářů studia Visceral Games webu Games.on.net na nedávné novinářské předváděčce.

Hra nebude podporovat DirectX 11 ani dodatečné textury ve vysokém rozlišení. Oproti tomu, co uvidíte v PS3/X360 verzích Dead Space 3, prý na PC nenajdete žádné speciální grafické vychytávky, pouze pár bohatších nastavení grafiky v menu.

Na druhou stranu nutno dodat, že i konzolová verze hry vypadá sama o sobě velmi pěkně, takže se nejedná vyloženě o zápor. Jen asi někteří PCčkáři mohou být zklamáni, že hra nevyužije mnohem vyššího výkonu současných počítačů oproti mnoho let starým konzolím (na rozdíl od např. Battlefield 3).

Demo Dead Space 3 pro X360/PS3 je k dispozici od včerejška, plná verze i pro PC bude dostupná od 5. února.

Read this next