If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sega využije převzaté studio Relic pro online PC trh

A co Homeworld 3 či jiné licence?

Středeční výsledky dražby THQ vyvolaly spoustu ohlasů a asi všichni se shodnou, že nejlépe z ní vzešlo studio Relic odkoupené Segou. Ta se dnes k akvizici podrobněji vyjádřila a naznačila, jak s nimi v budoucnu naloží.

"Z přivítání Relicu v rodině Sega jsme nadšeni, jde o zásadní strategický krok pro náš byznys. Relic je široce respektované studio za jejich tvorbu kreativních a inovativních vysokokvalitních her. Těsíme se, co spolu podnikneme v příštích letech," zažehnal prezident americké Segy John Cheng jakékoli obavy z rozpuštění firmy jako kostky cukru v této korporaci.

Relic by prý měl posloužit k posílení prezence Segy na PC online trhu, což si lze vykládat dvěma způsoby. Buď se tím myslí ta spekulovaná Free-2-Play hra nebo šéf Segy mínil rostoucí digitální distribuci PC her celkově. Každopádně je kladem, že nebude Relic znásilňovat do konzolových portů, což ostatně nedělá ani u Creative Assembly (ačkoli studio má zkušenost se Space Marine).

Série Warhammer 40k: Dawn of War se prý prodalo 7 milionů kusů a série Company of Heroes celkem 4 miliony. Zatím nevíme, jestli partnerství Relicu s držitelem licence na Warhammer bude pokračovat, ale prý si s ní Sega "bude rozumět". Je také možné, že některé značky dosud vlastněné Relicem nechá oživit jiným studiem.

Protože v dražbě THQ získala jen některé, nejmenované značky studia, fanoušci vesmírné strategie Homeworld se rozhodli rozjet kampaň za její záchranu. Rádi by vybrali 50 tisíc dolarů, aby "měli přístup k jedné z hlavních značek sci-fi RTS hraní", pokud by o ní tedy Sega nestála. Když uspějí, vyrobili by předělávku pro mobily, umístili by hru na GoodOldGames a zahájili vývoj třetího dílu.