Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 3: Divoký hon bude posledním dílem trilogie

Završí Geraltovo dobrodružství.

CD Projekt prozradil, že Zaklínač 4 už nejspíš nebude. Minimálně ne s Geraltem jako hlavním hrdinou.

Zaklínač 3: Divoký hon bude podle jejich slov završením trilogie. "Lidé se ptají, zda trojka bude skutečně posledním Zaklínačem. Ano, bude," řekl Adam Badowski. "Proč? Protože věříme, že bychom měli sérii ukončit na vrcholu."

"Technologie pokročily tak daleko, že nám umožňují vyprávět příběh tak, jak ho vyprávět chceme, s grafikou, jakou k tomu chceme a ve světě, který jsme si vysnili. Půjde o ultimátní fantasy RPG a věříme, že pak bude na čase podívat se do nových světů a posouvat hranice toho, co dokážeme."

Víceméně naznačují, že po dokončení Zaklínače 3 by se měl celý tým přesunout na Cyberpunk 2077, který jak už řekli dříve vyjde až v roce 2015.

Adam Kiciński také prozradil, že do této doby se prodalo 5 milionů kusů Zaklínače a Zaklínače 2. Co se týče vydání Zaklínače 3, Adam Kiciński potvrdil rok 2014, ale dodal, že tentokrát vyjde současně na PC i na konzole nové generace. A co se týče toho konce, také k němu něco řekl - ačkoli potvrzuje, že půjde o završení Geraltova příběhu, je dost možné, že CD Projekt ještě nějakou hru ve světě Zaklínače v budoucnu vytvoří.

Také prozradil, že rozpočet Zaklínače 3 je výrazně vyšší než v případě obou předchozích dílů, za což mohou zejména konzole nové generace, které rozpočet navýšily. A máme se těšit na letní E3, kde toho chtějí ze Zaklínače 3 ukázat spoustu.

Read this next