If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Co bude hlavní platformou Zaklínače 3?

CD Projekt uvažuje nahlas, že PC nemusí kralovat navždy.

Vzhledem k historickým souvislostem hrálo u polských vývojářů série Zaklínače vždy prim PC, na něm oba díly primárně vznikly a teprve později došlo k převodu na X360, přičemž PS3 se raději kvůli její komplikované architektuře vyhnuli. S příchodem příští generace konzolí se však situace a jejich priority mohou v budoucnu změnit.

"Obvykle to funguje tak, že nejméně výkonná platforma diktuje technickou kvalitu i těch ostatních. Protože je ale krásná grafika naším poznávacím znamením, musíme přistupovat ke každé platformě pokud možno individuálně," prohlásil šéf CD Projektu v interview pro sesterský web GamesIndustry.

Proč najednou Adam Badowski známý svou upřímností a otevřeností mluví takovou kódovou řečí, jako by se proměnil v politika? Odpověď je nasnadě: prý toho o obou next-gen platformách vědí opravdu hodně, takže nemohou být konkrétní, aby neporušili smlouvy s jejich výrobci.

Klíčová rozhodnutí z hlediska jejich enginu, jako je 64-bitová architektura či DirectX, už učinili a týkají se všech platforem. PC je pro ně momentálně u tvorby Zaklínače 3 stále tím hlavním, protože nabízí nejvíce výkonu. S nástupem PS4 a nového Xboxu se to však může změnit a také budou muset zabývat ušitím ovládání na míru. Jinak si CD Projekt pochvaluje, že se platformy vzájemně přibližují, což jim usnadní život.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments