Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

BioWare: Nebojíme se Zaklínače 3 ani Dark Souls 2

Sebevědomé reakce na dotazy čekatelů na Dragon Age 3.

Konkurenční fantasy RPG série se už s oznámením pokračování vytasily a sklízejí odevšud nespoutaný obdiv, kdežto BioWare si dávají načas a teď jsou na tahu už jen oni. Fanoušci začínají být poněkud nervózní, protože od vydání Dragon Age 2 utekly už více než dva roky a o trojce kromě pár drobků stále nic pořádně nevíme.

A ti samí lidé, kteří si jindy stěžují na příliš časté díly Assassina, teď s dotazy bombardují tvůrce asi tak hodně, že už uznali za vhodné na to oficiálně zareagovat. Nutno podotknout, že jejich reakce se nese ve velmi sebevědomém tónu.

Na rýpavou otázku, jestli tým vývojářů Dragon Age ještě vůbec dokáže vyrobit hru, která bude schopná soutěžit na současném trhu, samozřejmě nemohla zaznít jiná odpověď než že ano. "Nebudeme se ale snažit svézt na vlně zájmu o podobné hry jako Zaklínač 3 nebo Dark Souls 2, protože naše hra (Dragon Age 3) bude natolik silná sama o sobě, aby vybočovala z řady," řekl k tomu Blair Brown z BioWare.¨

Ten se neobává ani toho, že by mohlo dojít k zrušení rozdělaného projektu od EA, jako se tomu často děje u jiných sledovaných titulů, na něž se kladou abnormálně vysoké nároky? "Dragon Age 3 rozhodně vyjde a bude v našem obvyklém vysokém standardu. EA mu věří a jsou nadšení z toho, co tvoříme," dodal. Kdy se tedy dočkáme oficiálního odhalení? Prý si máme počkat, až se sami BioWare rozhodnou (nikoli EA), že nastal ten pravý moment, "aby všechny odrovnali". Oznámit hru se prý nebojí.

Zajímavé jinak je, že Allan Schumacher z BioWare nyní v podstatě odvolal, co řekli v prosinci 2011 o podobnosti se Skyrimem. Podle jeho slov nebude Dragon Age 3 hrou, která se snaží být jako Skyrim. Spíš by volil jinou definici a to coby "hru, která se letmo podívala na Skyrim, aby zjistila, jestli neobsahuje něco, z čeho bychom mohla těžit".

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dark Souls II

Video Game

Dragon Age: Inquisition

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

See 1 more

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments