If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrci Burnoutu a NFS zkusí štěstí v jiném než závodním žánru

Šéf Criterionu měl povídavou, ale omezení na 140 znaků svádí k dezinterpretacím.

Britské studio Criterion nejenže nebude dělat restarty a remaky Need for Speed či Burnoutu, jak víme od pátku, ale překvapivě v současnosti nechystá ani žádnou jinou závodní hru.

Jeho šéf Alex Ward se rozpovídal na Twitteru, když reagoval na četné žádosti hráčů o další díly jejich oblíbených sérií nebo Road Rash a musel je zklamat: "Mám tyhle série rád, ostatně jsem zapáleným hráčem od dob NES z konce 80. let, ale po dekádě strávené tvorbou závodních her pro nás nastal ten pravý čas vyrobit něco nového."

Zatím nemá co oznamovat, ale z jeho vyjádření jednoznačně vyplynulo, že půjde o odlišný žánr než závody. Dosud se tak nějak předpokládalo, že Criterion asi bude kutit novou závodní značku. Ale dle dodatku, že nepůjde o Black 2 (pokračování v roce 2006 revoluční FPS se zničitelným prostředím), pravděpodobně dostaneme nějakou novou značku. S těmi je podle názoru mnohých nejlepší přijít právě v době uvedení nové generace konzolí jako nyní.

Alex Ward ještě později upřesnil, že mluvil pouze za sebe, nikoli za celý tým, tudíž je klidně možné, že část jeho firmy může vypomáhat s příštím NFS, ale pokud by tomu tak bylo, byly by výše citované výroky z jeho pozice docela nezodpovědné. A také prý vše nemáme chápat, jako že už nikdy nebudou dělat závodní hry nebo pokračování Burnoutu. Ten jednoho dne není vyloučen, ale protože prý jsou kreativními lidmi, rádi zkoušejí něco nového. A teď se v tom vyznejte, aneb limit 140 znaků se zdá být pro podobné účely a vysvětlování poněkud omezujícím...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Burnout Paradise

PS3, Xbox 360

Burnout Paradise: The Ultimate Box

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments