If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Arma 3 pro PlayStation 4 nevznikne

Bohemia Interactive ale nové platformy lákají.

Vzhledem k výskytu loga domácího Bohemia Interactive Studia na konferenci Sony mezi těmi desítkami studií, které hodlají podporovat PlayStation 4, by si leckdo tipnul, že na ni někdy mohou převést Arma 3, až dokončí PC verzi naplánovanou na 3. čtvrtletí. Ale nestane se tak ani v budoucnu.

Řekl to vedoucí projektu Joris-Jan van't Land v nedávném rozhovoru pro server Gamingbolt: "Arma 3 je PC exkluzivní hra a nemáme s ní jiné záměry. Jako vývojáře nás samozřejmě zajímá zkoumat možnosti nových platforem a politika Sony se nám coby nezávislému studiu zamlouvá." Viz i androidí klon XCOMu Arma Tactics.

Toto vyjádření se dá chápat asi tak, že Arma 3 je pro převod na PS4 příliš komplexní hra nebo se nyní nachází už v tak pokročilé fázi, že by se zřejmě nevyplatilo ji celou předělávat pro konzoli od Sony. Samozřejmě to nevylučuje zrod podobné hry, nějaké odbočky, speciálně pro PS4. Ačkoli Bohemia Interactive si jistě (neradi) vzpomínají na to, jak dopadl jejich pokus o konverzi Flashpointu pro první Xbox.

Nechání Arma 3 výhradně na počítačích může souviset i s optimalizací, k níž vedoucí vývoje uvedl: "Optimalizace je nikdy nekončící práce, musíte na ní pořád pracovat kvůli příchodu nového hardwaru a aktualizovaných ovladačů. Je proto obtížné říct, jestli je Arma 3 v současné alfaverzi už optimalizované nebo ne."

Někteří její hráči prý hlásí, že jim běží lépe než Arma 2 na shodných systémech, zatímco jiné na jejich sestavě otravují určité problémy. Bohemia Interactive ale předeslali, že některé optimalizace musejí počkat na pozdější fázi vývoje, až se zdrojový kód a data nebudou měnit tak často jako nyní.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Arma 3

PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments