If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dead Island Riptide sklízí jen průměrné známky

Je to repetitivní zmatek, shodují se všichni ve světě.

Naši recenzi jsme sice na dnešní embargo nestihli, protože hru nám distributor poslal až v pátek, ale to nebrání v podívání se do světa, jak tam polo-pokračování Dead Island uspělo. Nebo tedy spíš neuspělo. Hodnocení se totiž pohybují jen okolo průměru, což se dopředu vzhledem k bodování a komerčnímu úspěchu jedničky moc nečekalo, ale vzácně se na tom shodují prakticky všechny přední magazíny. Jedinou výjimkou je GameInformer s 80%, jinak nepadly nikde ani sedmičky.

Britský GameSpot pro Riptide zvolil 4/10 kvůli nudným, repetitivním misím, slabým dialogům a dabingu, bezduchým a rozčilujícím postavám, i frustrujícím bojím. Pochválil jen krvavé efekty a roztrhání těl na kusy.

CVG sáhli po skóre 59%, protože ostrov Palanai prý trpí špatným designem levelů, úkoly jsou úplně bez nápadu a boje zase monotónní. Za klady označil přítomnost co-opu pro čtyři, který však novináři neměli jak otestovat, i některé nové upravitelné zbraně. Mimochodem, do hry se dá naimportovat uložená pozice z minulého dílu.

Ani Polygon se nebál ambiciozní hře udělit 55%, když Riptide nazval přehnanou recyklací původního Dead Islandu, včetně jeho všech známých neduhů, která toho přidává moc málo nového na to, že se prodává za plnou cenu. Dohrání i s vedlejšími úkoly mu zabralo třináct hodin a i on si stěžuje na opakující se questy ve stylu "probij se do bodu A a pak běž zpět do bodu B".

Přísní byli i na IGN se 72%, Destructoid s 5/10, Kotaku ("nedoporučujeme kvůli rozbití hry"), VideoGameru s 50%, OXM UK s 40%, OPM UK s 50%, Edge s 60% nebo stejnou známkou od kolegů z britského EG, jejichž recenzi jsme probrali už včera v podcastu. Nicméně mnozí tvrdí, že pokud vám některé potíže hry nevadily minule, můžete být i tentokrát spokojeni, protože jde o díl v duchu "více toho samého". První díl Dead Island obdržel vyšší známky, jeho průměr na Metacritic je 80% u PC a 70% u X360.

Tu naší od Pavla Oreškiho očekávejte někdy tento týden, Riptide pro PC, PS3 a X360 se začne prodávat tento pátek s českými titulky (jen PC) od Playmana za 899-1099 Kč a Xzone k němu dává kšiltovku zdarma.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dead Island: Riptide

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments