If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré dopoledne s Eurogamerem - 2. května

Černý pátek?, piráti dojíždějící na piráty, Xbox pozadu/doména a s títány, sleva Crysis 3 CZ, příští od Tomb Raidera...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den obvykle v 7:15 (nebo výjimečně během dne) a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Bývalý šéfredaktor Score a ex-manažer nyní zadluženého obchodu GameScape Jan "Bludr Modrák na Twitteru věští nějaké nepříjemné zprávy: "Duben 2013 se do historie české herní branže nezapíše vůbec pozitivně. 2x Game Over, jeden dost nečekaný." Eurogamer už ví, o co se jedná, ostatně v kuloárech si o tom vrabci štěbetají již delší dobu, ale v rámci kolegiality to nebude komentovat až do oficiálního oznámení.

- Microsoft si zaregistroval domény XboxFusion s různými koncovkami, že by podtitul nové konzole nebo spíš nějaké související služby?

- Autoři hry simulujícího práci herního vývojáře již dříve sami vydali pirátskou verzi své hry. Funguje na 99% stejně jako placená. S jediným rozdílem, když vám virtuální firma na hry začne vzkvétat, zdecimuje jí pirátství. Reakce hráčů jsou vtipné. Možná dokonce některým z nich došlo, že ukrást někomu hru/film/muziku znamená ukrást mu hodiny a hodiny jeho práce a reálně mu škodit. Pirátskou verzi hry Game Dev Tycoonu, pro níž to je mimochodem skvělá reklama a 90% hráčů za ní prý nezaplatilo, poznáte podle této hlášky:

IGN při této příležitosti zavzpomínalo na některé podobně chytré protipirátské ochrany z minulosti: Michael Jackson The Experience pro DS, Operaci Flashpoint, Mirrors Edge, GTA 4, Batman Arkham Asylum, Alan Wake nebo Serious Sam 3. Takto si stěžuje jeden z hráčů pirátské verze Game Dev Tycoon na nemožnost dosáhnout zisku při vývoji her, jak příznačné pro současnou dobu:

- Vývoj nového Xboxu a her má být oproti interním plánům o několik měsíců pozadu i pozadu oproti PlayStation 4, tvrdí zdroje Kotaku, podle nichž má však nová konzole od MS dostat mnoho báječných exkluzivních titulů, včetně projektu pod údajným názvem Titan od zakladatelů Call of Duty ze studia Respawn. Ten prý má být futuristickou multiplayerovou střílečkou s titány, které můžete ovládat a mají se hýbat o poznání svižněji než ti v Mechawarrioru. Tato hra má však na novém Xboxu vyžadovat neustálé připojení k internetu.

- Krabicovky Crysis 3 a Dead Space 3 zlevněny i u nás. PC verze spadly z více než tisícovky na 699 Kč, konzolové o tři stovky na 1099 Kč, což se týká i novinek z března jako Army of Two: The Devils Cartel a Tiger Woods PGA Tour 14.

- Tvůrci Tomb Raidera z Crystal Dynamics mají brzy oznámit svou novou hru, vyzradil designér levelů na LinkedIN s odovláním na její údajně úžasné prostředí.

- Jak vypadá obal pro červnový druhý přídavek Brave New World do Civilizace 5? (thx VG247)

- Čtyřicítka čelních představitelů Sony (včetně šéfa Kaz Hirai) se v údajně bezprecedentním kroku už druhý rok za sebou vzdala svých finančních bonusů, aby reflektovala nepříliš dobré výsledky herní divize Sony, které tak ušetřili 10 milionů dolarů.

- Patch pro Dragons Dogma a datadisk Dark Arisen poškodí vaše uložené pozice, takže se dopředu doporučuje jejich zálohování na externí disk nebo hraní offline.

- Microsoft potvrdil čas konání jeho E3 2013 konference: jako každý rok v pondělí 10. června od 8:45 v Galen Center v Los Angeles, což je v 18:00 našeho času. Vše bude živě streamované i pro vás a český Eurogamer bude osobně na místě.

- Dnes večer má být UbiSoftem odhalen ten multiplayerový mód pro Splinter Cell: Blacklist, připomněl tématický artwork:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments