Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový Xbox o letošních Vánocích, potvrdil ředitel Microsoftu

"Máme k oznámení tolik exkluzivit, že by se to na jednu konferenci nevešlo."

Když natáčíte podcast, občas nechtěně řeknete i něco, co byste si nepřáli, ale zpětně se to už jen velmi složitě napravuje nebo vystříhává, na rozdíl od editace psaného textu. Přesvědčil se o tom i jeden z hlavounů Microsoftu, od něhož jsme se tak den před oficiálním představením nové konzole dozvěděli něco, co jsme asi správně neměli.

Aaron Greenberg, šéf divize Interactive Entertainment Business v centrále Microsoftu, se na podcastu Majora Nelsona nezvykle otevřeně rozpovídal o jejich záměrech s postupným odhalováním Xboxu a jen tak mezi řečí tam pronesl: "Samozřejmě, i v období mezi E3 a letošními Vánocemi, se s vámi postupně podělíme o spoustu dalších informací."

Z těchto slov celkem jasně vyplývá, že uvedení nové konzole je naplánováno na konec letošního roku, přesně jak se už delší dobu spekuluje. Xbox tak skutečně půjde ve stejné době přímo proti startu PlayStation 4, což se u minulé generace nestalo.

Podle Aarona Greenberga těch oznámení k novému Xboxu mají tolik, že to museli rozdělit na dvě separátní konference, protože by se to pouze na jednu údajně prostě nevešlo - tzn. jedna proběhne už zítra večer a druhá před E3.

"Chceme vám odvyprávět příběh, když nejprve 21. května začneme povídáním o naší vizi, seznámením s hardwarem i s týmem tvůrců, což je důvod, proč jsme konferenci svolali přímo do našeho sídla do Redmondu, abychom účastníky nechali nahlédnout za kulisy. A potom toho 10. června odhalíme tunu exkluzivních her a světových premiér. Vedle toho pro vás máme nachystáno i mnoho překvapení," nastínil ředitel Microsoftu, co nás čeká v příštích pár týdnech, které se jednoznačně ponesou ve znamení nového Xboxu.

Částečně tím také nabádal k tomu, abyste počítali s tím, že zítra neodkryjí úplně všechny trumfy, které mají v rukávu, aby se předešlo případným zklamáním.

Read this next