If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Potvrzeno: XBOX ONE nebude vyžadovat neustálé připojení k internetu k hraní

Ale jinak internet potřebovat bude, asi k aktivaci.

Tak už je jasno. Nebude nutné sepisovat petice ani vyhlašovat bojkoty. Krátce po skončení konference se xboxový šéf Don Mattrick poprvé oficiálně vyjádřil k ožehavému tématu, které mohlo zlomit nové konzoli vaz, ale jak je zřejmé, na oprátku si sama nestoupne.

"Ne, s XBOX ONE nebudete muset být neustále připojeni k internetu. Hráči se mohou uklidnit, tohle máme ošéfované," prohlásil v rozhovoru pro SpikeTV.

V podstatě tak potvrdil, co víme od začátku května z uniklého interního mailu Microsoftu, že bude možné hrát kompletně offline.

Ovšem jiná věc je, že pro většinu ostatních multimediálních funkcí bude konzole internet povinně vyžadovat. Oficiální FAQ od Microsoftu si trochu protiřečí, když uvádí, že "nemusíte být neustále připojeni k internetu, ale XBOX ONE potřebuje připojení k internetu". Myslí se tím snad pouze nějaká prvotní aktivace?

Fotka vystavené konzole ve stanu Microsoftu od zvláštního zpravodaje Eurogameru na místě.

Další oficiální informací je, že XBOX ONE nebude zpětně kompatibilní s X360, což se vzhledem k rozdílné architektuře dalo dopředu předpokládat a asi to výrobci nelze moc vytýkat, protože s tím nic neudělá, ani kdyby se přetrhnul.

Nová konzole také bude podporovat bazarovky, ale s nějakými speciálními podmínkami, které mají být představeny dodatečně. Dle Microsoftu je konzole navržena tak, aby dovolovala zákazníkům obchodovat s hrami a přeprodávat je dál.

Čili vydavatelé zřejmě dostanou do rukou nějaký nástroj, jak s bazarovkami bojovat, aby to nedopadlo z jejich pohledu stejně špatně jako u minulé generace konzolí, ale bude pouze na nich, jestli ho využijí, zda si něco za bazarovky budou účtovat a jestli se zprotiví určité části hráčů, kteří si na této možnosti zakládají.

Poslední novinka se týká achievementů a gamerscore, které budou přenesitelné z X360 na XBOX ONE, ale více se o tom dozvíme až na E3 v červnu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments