If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

TÉMA: XBOX ONE v kostce - podrobný popis všech funkcí a exkluzivních her

Všechno přehledně na jednom místě přímo od Microsoftu!

Microsoft dnes na tiskové konferenci ve svém sídle v Redmondu představil světu očekávanou novou generaci konzole Xbox nazvanou Xbox One. Komplexní herní a zábavní systém Vás vtáhne do centra her, televize, videí, hudby a sportů. Xbox One přijde na celosvětový trh již koncem letošního roku za zatím neohlášenou cenu a bude soupeřit s dříve představenou PlayStation 4.

Hodinovou konferenci i předcházející události jsme detailně monitorovali v LIVEBLOGu a i vy jste mohli být u toho díky přiloženému živému vysílání video-přenosu, který se nyní dá zpětně celý přehrát. Nyní nám produktová manažerka Veronika Brožová a PR David Bárta z českého Microsoftu promptně poskytli dokument, který shrnuje všechny dnes ohlášené funkce této "televizní konzole", jak Xbox One docela trefně překřtily Novinky.cz, i popisuje první exkluzivní hry.

„Xbox One je navržen tak, aby poskytoval celou novou generaci herních blockbusterů, televize a zábavy ve výkonném, komplexním zařízení," řekl Don Mattrick, prezident divize Interactive Entertainment Business společnosti Microsoft. „Naše jedinečná architektura přináší zjednodušení do obývacích pokojů a poprvé v historii i možnost okamžitě přepínat mezi hrami a zábavou."

Vize a funkce konzole Xbox One

Díky Xbox One posouvají hry hranice reality a televize poslouchá vaše příkazy. Řekněte „Zapnout Xbox" pro spuštění vaší vlastní obrazovky Xbox One Home, podívejte se, co je oblíbené v televizi nebo zkontrolujte nejnovější herní úspěchy přítel za pomoci nejpřirozenějšího rozhraní - vašeho hlasu. Čím více přicházíte do styku s Xbox One, tím více vás poznává a zjišťuje, co se Vám líbí. Některé z průlomových rysů Xbox One, které vás posadí do centra domácí zábavy, zahrnují následující:

Televize na Xbox One - procházejte a sledujte živě televizi prostřednictvím kabelového připojení, telco nebo satelitního set-top boxu prostřednictvím svého Xbox One. Společnost Microsoft se zavázala přinášet naživo televizní přenosy prostřednictvím různých řešení pro všechny trhy, kde bude Xbox One k dispozici.

Home - zapněte svůj zábavní systém pomocí dvou slov, „Xbox On" a dashboard Home přizpůsobený na míru vašim potřebám vás přivítá u vašich oblíbených her, televize a zábavy.

Lusknutí - dvě věci najednou na největší obrazovce u vás doma. Luskněte a přeskočte do bitvy pro více hráčů, zatímco sledujete své oblíbené video, chatujte s přáteli na Skypu a sledujte zároveň televizi nebo sledujte svůj oblíbený tým na televizi, zatímco hrajete hru a více.

Skype pro Xbox One - navržený pro Xbox One, chat s přáteli na vaší televizi v HD rozlišení nebo poprvé v historii pořádejte skupinové hovory přes Skype na vaší televizi.

Nepřehlédněte také: XBOX ONE si musí sáhnout na internet minimálně jedenkrát denně, Půjčování her pro XBOX ONE kamarádovi? Jen za poplatek a také Dobrou noc s Eurogamerem věnovanou kompletně dozvukům o XBOX ONE.

Sledování nejnovějších trendů - sledujte největší televizní novinky, oblíbené mezi vašimi přáteli a podívejte se, co je oblíbené v rámci Xbox komunity.

OneGuide - Najděte snadno svou oblíbenou zábavu, hledejte sítě, název nebo čas, vše pomocí zvuku dle vašeho výběru a zobrazené v průvodci programu šitém na míru.

Pro vytvoření nejpokročilejšího systému Xbox navrženého pro hry, sledování televize a zábavu vytvořil Microsoft nejmodernější herní operační systém a spojil ho se stejně ohromující herní platformou. Nebudete tak muset přepínat vstupy, abyste mohli sledovat televizi nebo hrát hru. Díky procesoru x86 s osmi jádry a více než 5 miliardami tranzistorů se doba čekání a nahrávání stává věcí minulosti. Mezi hrou a vaší zábavou můžete neustále přeskakovat rychlostí světla nebo mít spuštěné množství aplikací spolu s vaší hrou bez omezení výkonnosti.

Představení prvních exkluzivních titulů pro Xbox One

"Hraní na Xbox One dokáže vtáhnout hráče do filmových světů, které vypadají jako skutečný život, a to díky vlastnostem, které se zdají být lidštější, než kdy předtím," uvádí tisková zpráva Microsoftu a pokračuje s popisem her:

Forza Motorsport 5 - od Turn 10 Studios je nejnovějším vydáním nejvíce oceňované závodní hry za uplynulých deset let3. Žádná hra, naprogramovaná zcela od základu s využitím výhod Xbox One a nekonečné síly cloudu, neposkytuje lépe pocit řízení přímo za volantem. Forza Motorsport 5 má být novým milníkem pro závodní hry a bude k dispozici exkluzivně pro Xbox One hned v den uvedení konzole na trh - první obrázky, trailer.

Call of Duty: Ghosts - je další generací CoD a ohromný skok v rámci série. Poskytuje zcela nový svět, nové postavy a zcela nový příběh, který je postavený na novém zařízení příští generace. Technické inovace vytvořené k podpoře neuvěřitelného pokroku hraní her činí z „Call of Duty" dosud nejkrásnější a nejpoutavější zážitek. Activision a Microsoft také oznámili obnovení jejich blízkého partnerství, které umožní návrat Call of Duty Championship na zařízení Xbox, stejně jako zcela nový stahovatelný obsah uvedený poprvé a výhradně na platformě Xbox - první obrázky, trailer, modely zbraní a rukou, vývojářský deník.

FIFA 14, Madden NFL 25, NBA LIVE 14 a UFC - EA SPORTS změní způsob, jakým zákazníci zažijí a hrají sportovní hry. Tyto nové hry od EA SPORTS, které jsou řízeny novým enginem EA SPORTS Ignite, poskytují ohromné inovace v lidské inteligenci, skutečném herním pohybu a živých světech. EA SPORTS také přislíbili exkluzivní obsah pro režim Ultimate Team do FIFA 14, který bude v příštích měsících odhalen - sestřih ze čtyř nextgen her na novém enginu.

Quantum Break - od Remedy Entertainment je revoluční zábavou od tvůrců her Max Payne a Alan Wake, které stírají hranici mezi hrou a televizním přenosem, a to integrací akčních scén a hraní hry do jednoho celistvého, jedinečným způsobem propojeného zážitku. Způsob, jakým hrajete hru, ovlivňuje herní projev a herní projev informuje o tom, jak hrajete hru - trailer, první obrázky.

V prvním roce existence Xbox One na trhu, tzn. od listopadu 2013 do listopadu 2014, má pro něj vyjít celkem 15 exkluzivních her, které nebudou k dispozici na jiných platformách, z nichž většina navíc mají být nějaké nové značky (ne pokračování existujících sérií), o nichž se více dozvíme až v půlce června na E3 - více o hrách pro XBOX ONE v tomto článku.

Partnerství s předními značkami z televize, sportu a zábavy

Televizní seriál Halo - světoznámý filmový režisér Steven Spielberg bude produkovat původní televizní seriál Halo s exkluzivním interaktivním obsahem pro Xbox One, který bude vytvořený ve spolupráci s 343 Industries a Xbox Entertainment Studios.

National Football League (NFL) - partnerství poskytne neomezený interaktivní televizní zážitek s NFL pro novou generaci Xbox One a posune zařízení a služby Microsoft v rámci hry, ale i mimo ní. NFL na Xbox znovu určí zážitky spojené s relacemi prostřednictvím novinek na Skypu, Xbox SmartGlass a technologie na míru hráčům; přidejte zcela nové fotbalové řešení plné fantazie pro největší obrazovky v domě a vytvořte vlastní cíl NFL k dispozici pouze na Xbox One.

Nová generace služby Xbox LIVE

Xbox One je vytvořen, aby umocnil zcela novou generaci Xbox LIVE, která je silnější, osobitější a chytřejší. Uvolnění virtuálně neomezené síly cloudu činí vše dostupnější, od usnadnění instalací her po částech, aby hru bylo možno rychle začít, až k aktualizaci stahování na pozadí. Uložte a uchovejte svůj osobitý profil, hry a zábavu do cloudů, abyste k nim měli kdykoliv přístup z konzole Xbox One (podléhá geografickému omezení obsahu). Kromě toho, stávající Xbox LIVE Gold Membership pro Xbox 360 se bez problémů převede na Xbox One. Xbox LIVE Vás zanese hlouběji do her, které máte rádi, pomocí zcela nových rysů.

Smart Match - nový systém vytváření her Smart Match prakticky eliminuje čekání, a to odhadem čekací doby a nalezením lidí, se kterými chcete hrát, zatímco si užíváte jiné činnosti - pověst je v podstatě důležitá a pomáhá nalézt nejlepší hry.

Game DVR - vystihuje a zpřístupňuje vaše kouzelné herní chvíle, vše uloženo do cloudu. Spolu se sdílením nástrojů budete mít právo se pochlubit s Xbox LIVE.

"Živé hry" - dynamický živý svět se vyvíjí a zlepšuje, čím více hrajete a pokročilá umělá inteligence se může naučit hrát jako vy, takže přátelé mohou hrát proti vašemu stínu.

Rozšířené achievementy - nový a rozšířený systém achievementů zachycuje video vašich epických chvil, pokračuje v růstu herních úspěchů v průběhu času a odměňuje vás novými způsoby. Vaše herní skóre přenáší z Xboxu 360.

Xbox SmartGlass - je původní součástí platformy Xbox One, a to díky schopnosti rychle poskytnout obsah na vaše zařízení. Nyní lze připojit více zařízení najednou pro více hráčů a sdílenou zábavu (jen v podporovaných hrách).

Oficiální trailer představuje design konzole

Představení hardware Xbox One

Xbox One je elegantní a moderní a doplňuje jakékoliv zařízení. Konzole je tvarována v poměru vzhledu 16:9 a její součástí je horizontálně orientovaná disková jednotka Blu-ray optimalizovaná pro vysokou rychlost Je lisovaný v syté černé barvě a součástí je typický zkosený okraj.

Zcela nově vytvořený, revoluční senzor Kinect 1080p je přesnější, citlivější a intuitivnější. Vizuální, pohybová a hlasová technologie, která nemá obdoby, vám umožní dosáhnout her a zábavy jako nikdy předtím, a to pomocí významného rozšíření zorného pole a věrnosti. Funguje za téměř všech světelných podmínek, rozpoznává přesnou kontrolu pohybu od lehkých pohybů zápěstím a odlišuje váš hlas, dokonce i v hlučném pokoji, a to za pomoci pokročilé zvukové izolace.

Ovládací zařízení Xbox je oživeno více než 40 technickými a návrhářskými inovacemi. Doplněná směrová podložka, tlačítko pro palec a ergonomický vzhled zaujme všechny hráče způsobem, který je jedinečný pro Xbox a citlivost. Ovládání se dramaticky zlepšilo díky spouštěcímu mechanismu se zcela novým vibračním impulsem. Ovládací mechanismus Xbox One je navržen tak, aby fungoval v souladu s novým Kinectem. Díky tomu jsou oba jsou automaticky propojeny za účelem vytvoření bezproblémového sladění hráče.

Poznámky pod čarou z tiskové zprávy

Živé televizní vysílání s navigací Kinect, živé televizní vysílání s průvodcem One, sledování trendů a NFL na Xboxu, jsou dostupné v USA při spuštění; očekává se celosvětové rozšíření po světě v průběhu doby.

Funkce hlasitosti Kinect bude k dispozici pouze v podporovaných lokalitách a jazycích.

Při spuštění, Live TV bude vyžadovat podporovaný přijímač s výstupem HDMI (prodává se zvlášť).

Některý obsah Xbox Live a vlastnosti, které jsou k dispozici na Xbox 360, včetně avataru a některých aplikací, nejsou k dispozici pro Xbox Live na Xbox One.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments