If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - úterý, 28. května

Season Pass do The Last of Us, Forza 5 s cloudem, krabicový Call of Juarez i Shield později, cena Xbox One v eurech...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den obvykle v 7:15 (nebo výjimečně během dne) a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Vyloženě na spadnutí je odhalení multiplayeru The Last of Us, uvedl zástupce Sony na blogu, kde také vyšlo najevo, že ke hře bude existovat Season Pass za 20 dolarů, což znamená kontinuální přísun přídavků v budoucnu. Season Pass prý figuruje i v interní databázi obchodů GameStop.

- V oficiálním popisku Forza Motorsport 5 zazněla vůbec první konkrétní informace o hře a to že "byla od píky navržena pro využití výpočtů na dálku v cloudu".

- Zástupci Sony reagovali na včerejší twitterovou #PS4noDRM kampaň pouze neurčitými vyjádřeními, jako že milují vášnivost fanoušků PlayStation, že oceňují komunikaci napřímo a že je slyší.

- Francouzský Amazon zařadil do předobjednávek Xbox One s nečekaně vysokou cenou 600 eur (tedy 16 tisíc korun), ačkoli varuje, že to je pouze předběžný údaj.

- Krabicovka Call of Juarez: Gunslinger u nás byla Playmanem pouhý den před vydáním potichu odložena, asi na konec května. Zatím ji nehledejte, nikde není, zaregistroval Michal Jonáš.

- Práce na Enhanced Edition Baldurs Gate 2 jsou v plném proudu a tvůrci předělávky z Beamdogu se nechali slyšet, že nový herní obsah čítá 350 tisíc nových slov (oproti starému originálu), z nichž všechna se týkají příběhu a questů Shadows of Amn i datadisku. Vedle toho se připravuje nějaké DLC pro již v zimě vypuštěnou Enhanced Edition jedničky.

- Handheld Nvidia Shield má být nejprve k mání jen v Americe, zbytek světa si musí počkat, spekuluje se.

- Sony věnovala tvůrci Minecraftu zlatou konzoli PlayStation 1 jakožto VIP pozvánku na akci Sony na E3... aneb lobbování za konverzi pro PS3 neustává.

- Konverze slabě prodávaného Epic Mickey 2 pro VITA se objeví 18. června, využije samozřejmě i dotykové ovládání pro kreslení či naklánění, plus kooperativní režim pro dva přes Wi-Fi, který je pouze na této platformě.

- UbiSoft zase oficiálně potvrdil Rayman Legends pro VITA, vyjde 30. srpna a nabídne pětici exkluzivních map za postavu z minulých dílů plus dva bonusové kostýmy na motivy Prince of Persia. I zde půjde hrát lokálně mulťák přes Wi-Fi, stejně tak online zápolení v žebřících.

- Může být náhoda, že oficiální video Microsoftu na kanálu Microsoftu dostalo od YouTube právě ID s názvem "L0HgsIf-ps4" nebo to je skrytý vtípek někoho z Google? ;)

- Dnes přesně v 16:00 (čas embarga od Bethesdy) publikujeme hezké nové screenshoty z hororu The Evil Within a také poněkud tuctové čerstvé obrázky z Wolfenstein: New World Order. A v těch 15:00 slíbená recenze GRID 2 :)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments