If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Konzolové Diablo 3 má termín, bude i pro Xbox 360

Oficiálně od Blizzardu.

Blizzard před pár minutami oficiálně ohlásil, že Diablo 3 pro konzole vyjde 3. září 2013. To je mnohem dříve, než se všeobecně čekalo, kdy se tipoval spíš podzim nebo konec roku.

Největší novinkou však je něco jiného: v tento den se neobjeví pouze v únoru ohlášená konverze pro PlayStation 3, ale souběžně s tím i Diablo 3 pro Xbox 360. Obě v sobě budou zahrnovat všechny patche a rozšíření z PC verze.

O xboxové verzi se dosud nevědělo, pouze od tvůrců zaznívaly neurčité náznaky. Domluva se Sony asi zněla nějak takhle: "výměnou za prostor na PS4 konferenci se budeme navenek tvářit, že na jiné konzole nepřijdeme." Slíbená konverze Diablo 3 pro PS4 má vyjít "někdy později".

Obchody tedy budou mít celé léto na propagaci zatím nepříliš očekávaného a viditelného portu více než rok starého PC originálu (recenze, videorecenze). Dosud jim ve sběru většího počtu předobjednávek bránil fakt, že se nevědělo ani přibližné okno vydání.

Výhodou PS3 verze však bude, že nevyžaduje permanentní připojení k internetu jako na PC. Jestli to bude stejné i na Xboxu, to se zatím neví. Na Xzone k PS3 konverzi navíc ještě dostanete oficiální dárky, jako je malý artbook, plakát, ukázku ze soundtracku a digitální kolekci wallpaperů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments