If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

15 zajímavostí o PlayStation 4, o kterých se zatím nemluvilo

Slováci si nezahrají multiplayer, nebudou analogové výstupy a co česká cena?

Z českého Sony nám přišlo několik tiskových zpráv, které jsou plné zajímavých informací o PlayStation 4, o kterých se zatím nikde nemluvilo. Našli jsme tam pár zajímavostí, které jsme dali dohromady. Zde jsou v bodech.

* Cena pro Českou republiku je zatím velká neznámá, ale Jakub Holý ze Sony upozorňuje, že se „může lišit od ceny udané v Eurech".

* Jak se podle tiskové zprávy zdá, v Japonsku vyjde PlayStation 4 později, než v USA a v Evropě. Sony ale zatím nedokáže říct ani to, zda vyjde PS4 stejně jak v USA, tak i v Evropě. Datum vydání uvádějí pouze „na Vánoce".

* Všechny konzole PS4 budou mít 500 GB pevný disk. Něco z něj ukousne systém, ale dobrou zprávou je, že HDD půjde vyměnit za větší, stejně jako to šlo u PS3.

* PS4 už nebude mít analogové výstupy na video a audio. Což znamená, že majitelé reprobeden doufající v 5.1 analogový výstup na cinche mají smůlu. Stejně tak majitelé starších televizí, které nepodporují HDMI.

* Jak už jsme psali, PS Plus bude potřeba pro hraní multiplayeru. Jakmile si ale jednou zaplatíte PS Plus, bude platné jak pro PS4, tak také pro PS3 a PS Vita. A na všechny tyto systému budete dostávat plné hry zdarma.

* Podobně jako na Xbox One, také u PS4 se můžete nalogovat na svůj účet na jakékoli konzoli a ihned dostanete přístup ke svým digitálně zakoupeným hrám. Fyzické hry na discích ovšem k dispozici mít nebudete.

Ohlášena cena PlayStation 4, nebude mít žádné DRM ani internetové ověřování

podívejte se také na souhrn všech PS4 trailerů z konference.

* Na PS Vita některé bazarové hry neumožňovaly získávat trofeje. PS4 bazarové hry nebudou mít žádné podobné restrikce.

* Když si stáhnete hru na konzoli PS4, budou k ní mít přístup všechny účty vytvořené na této konzoli.

* Na rozdíl od Xbox One, při hraní fyzických her na disku je budete muset mít v mechanice. I v případě, že jsou nainstalované na HDD. Co se instalací týče, hry se budou instalovat na HDD, ale ani si toho nevšimnete - budou se instalovat v pozadí, zatímco budete hrát.

* PlayStation 4 nebude mít žádné regionální restrikce. Všechno bude fungovat stejně, jako to fungovalo na PS3 (tj. někteří výrobci mohou hru regionálně blokovat, ale ve většině případů budou region free).

* Za 399 euro budete mít v balení jednak konzoli PlayStation 4, tak také ovladač DualShock 4, headset, napájecí kabel, USB kabel a HDMI kabel. Další DualShock 4 ovladač vás bude stát 59 euro, stejná cena je za kameru PlayStation Camera (nový oficiální název pro PS Eye).

* Na Slovensku nebudou mít hráči možnost hrát na PlayStation 4 multiplayer. Je to proto, že na Slovensku stále není regionální PlayStation Store, který je třeba k tomu, abyste si mohli pořídit PS Plus. Stejně tak si zatím nezahrají multiplayer na PS4 třeba v Rumunsku, na Maltě nebo na Islandu či v Kolumbii.

* Pokud nebudete mít PS Plus, co všechno bude zadarmo? Přístup do PS Store, Remote Play na PS Vita, chat s přáteli, porovnávání trofejí s přáteli, přístup na streamované služby i sledování hraní přátel přes live streaming.

* Co se cen za PS Plus týče: třicetidenní bude stát 6,99 euro, 90 denní bude za 17,99 euro a roční PS Plus bude za 50 euro - tedy v přepočtu za cca 1280 Kč. PS Plus pak bude také platné na všech účtech na dané konzoli.

* Zatímco Kinect 2 je u Xbox One povinný, PlayStation Camera povinná u PS4 samozřejmě není a nebude se ani s kamerou v základu konzole prodávat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS4
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments