If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Po zabanování účtu na Xbox One nakonec prý o všechny hry nepřijdete

Microsoft si opět v oficiálních vyjádřeních sám protiřečí.

Kvůli až zbytečně přehnané agilitě zákaznické podpory Microsoftu vyplavala na povrch další nepříliš potěšující skutečnost týkající se konzole Xbox One. Jeden z hráčů se ji totiž zeptal, co se stane, když se něčím proviní a jeho uživatelský účet na Xbox Live bude suspendován.

"Pokud bude váš účet zabanován, také vám tím propadnou licence na kterékoli hry pro Xbox One, které jsou na daný účet navázány, jak se popisuje v podmínkách užívání služby," odpověděl Xbox Support na Twitteru.

Dosud to na Xbox 360 fungovalo většinou tak, že zabanováním účtu jste obvykle přišli o možnost hrát multiplayer, ale singleplayerové offline záležitosti šly normálně hrát dál (protože tam neexistovalo žádné online ověřování každých 24 hodin jako na Xbox One), což už na Xbox One vzhledem k tomuto vyjádření zřejmě nepůjde.

Když se dotyčný ještě optal na to, co se po zabanování účtu stane s fyzickými Blu-Ray disky, jestli je bude možné použít alespoň na jiném účtu či prodat do bazaru, oficiální zákaznická podpora reagovala, že už v tuto chvíli k tomu nemá co dalšího říct.

Nezbývá než doufat, aby to někdo z šéfů Microsoftu později (ne)označil za "nepotvrzenou spekulaci". Avšak ocitla se přímo na účtu zákaznické podpory, takže to nyní můžeme chápat jako oficiální stanovisko. Takový firemní Xbox Support by jistě měl mít instrukce, jak v těchto choulostivých záležitostech, které způsobují špatný mediální obraz, komunikovat s koncovými hráči. Nicméně už v minulosti se několikrát ukázalo, že neměla správné informace nebo že protiřečila vyjádřením šéfů Microsoftu, takže to ještě berme s rezervou.

Aktualizace 16.6. - přesně jak jsme předpovídali v předešlém odstavci, jiný představil Microsoftu nyní odpověď oficiálního Xbox Support účtu dementoval a tvrdí pravý opak: "O hry po zabanování v žádném případě nepřijdete, na Xbox One budete mít vždy přístup k hrám, které jste si zakoupili," uvedl Larry Hryb neboli Major Nelson. Jelikož už jde o několikáté protiřečení si ze strany Microsoftu, kdy jeden tvrdí to a druhý zas ono, nelze se asi současné pověsti Xbox One u hráčů příliš divit a Microsoft by s touto špatnou PR komunikací měl určitě něco udělat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments