If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Grand Theft Auto 5 na dvou DVD vyžaduje povinnou instalaci 8 GB

Brzy prý uvidíme první záběry z hraní.

Jelikož hra v této době už musí být prakticky hotová, když si další odklad ze 17. září nemůže dovolit, a jen prochází certifikačními procesy u výrobců konzolí, Rockstar neváhal jít do hloubky s informováním o instalaci a technických aspektech hraní.

GTA 5 bude na PS3 i X360 vyžadovat povinnou instalaci 8 GB dat na harddisk, protože to je dle slov autorů "nejvíce ambiciózní hra, co kdy vytvořili, která využívá veškerý výkon současné generace konzolí."

Xboxová verze hry se rozkládá na dvou DVD discích, z nichž z prvního nainstalujete a ten druhý budete mít v mechanice při hraní. Kdo vlastní konzoli bez disku, musí si pořídit externí 16 GB flash disk aspoň standardu USB 2.0 s rychlosti čtení minimálně 15 mb/s.

PS3 verze se pochopitelně nachází jen na jednom Blu-Ray disku a i ta rovněž vyžaduje 8 GB instalaci, na jejíž kompletní dokončení si musíte počkat, tzn. nepůjde začít hrát v jejím průběhu, jako to bude fungovat na PS4.

Rockstar se také znovu vyjádřil k eventuální PC či nextgen konverzi Grand Theft Auto 5, když zopakoval neoblíbenou frázi: "Naplno se soustředíme na vyrobení co nejlepší verze pro konzole a k ostatním verzím v současné době nemáme nic, o co bychom se mohli podělit."

Patrně nejvíce potěší poslední informace z fanouškovského Q&A, že na cestě je první oficiální video ze souvislého hraní, takže nebude nutné čekat až do září. V Anglii jsou už k vidění reklamy na hru, jak zdokumentoval kolega Robert Purchese z EGUK:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments