If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jedna rostlina do Plants vs Zombies 2 stojí 80 Kč

Už vyšlo v Austrálii a na Novém Zélandu.

Stejně jako předtím u Real Racing aplikovali EA tzv. měkký start i na jejich vyhlíženou Free-2-Play strategii Plants vs Zombies 2. Hra tak dnes nečekaně brzy vyšla v iOS verzi pro iPhone/iPad jen na AppStore pro Austrálii a Nový Zéland, které jim svou malou velikostí prozatím vyhovují. Oproti tomu Evropa nebo Amerika si budou muset počkat až někdy do konce prázdnin, kam bylo vydání nedávno odloženo z původně zamýšleného 19. července, čímž se automaticky posunuly i verze pro ostatní platformy, protože iOS má časovou exkluzivitu.

Vývojáři z PopCapu toto vydání pro Polygon vysvětlili snahou o otestování vyladění hry, jejich vnitřní i venkovní serverové infrastruktury, systémů pro šíření dodatečného obsahu, sdílení účtů na vícero zařízeních či ukládání pozic do cloudu, protože PvZ2 je prý založeno na mnoha nových technologiích. Nemusíte se ale strachovat, hra internetové připojení povinně nevyžaduje, tyhle online funkce jsou jen přidanou hodnotou pro uživatele, kteří o ně stojí.

Součástí Plants vs Zombies 2 je obchod zabudovaný přímo ve hře, kde si lze mikrotransakcemi koupit několik rostlin. Problémem je, že za jednu takovou rostlinu, například za flusač hrachu, který zpomalí pohyb zombíků a vypadá úplně stejně jako ten z prvního dílu, jen má v názvu, že je sněhový, chtějí EA zaplatit vysokou částku 4,20 dolaru, tedy okolo 80 Kč. Shodně dáte i za jiné rostliny či herní bonusy, například za výbušnou papriku pro vyhlazení celé řady nabíhajících zombíků. Pro srovnání, plná verze prvního dílu hry stojí jen 20 Kč.

Tvůrci zdůrazňují, že smyslem dnešní verze (šířené zdarma) je zčásti i monitorování, jak hráči budou na nasazení těchto prvotních cen reagovat a že obsah případně přecení před ostrým uvedením v jiných regionech. A také je důležité dodat jejich ujištění, že veškerý tento prodávaný obsah či budoucí levely se prý dají odemknout standardním hraním zcela bezplatně, pokud s tím strávíte dostatek času. Prodej rostlin cílí prý hlavně na příležitostné hráče, kteří nemají tolik času, zkušeností a chtějí mít vše přístupné hned. "Nadesignovat hru tak, aby oslovila všechny typy hráčů, bylo složité, stejně jako verze pro vícero různých zařízení," uvedli pro Polygon.

Pokud toužíte hrát Plants vs Zombies 2 ihned, můžete si takovou oklikou vytvořit nový uživatelský účet na tamním AppStore, kde zvolíte jako zemi Austrálii, platební metodu NONE (lze jen přes iTunes při pokusu o nákup nějaké aplikace zdarma, pokud nejste přihlášeni) a zadáte nějakou skutečnou australskou adresu, kterou si vygooglujete např. z tamních vysokých škol (thx Peter Kmet za tip).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments