If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Plants vs Zombies 2 ode dneška celosvětově dostupní

Finálka pro iPhone, iPad a iPod už nejen pro Australany.

AKTUALIZACE - Obchod Appstore od Apple dnes bez jakéhokoli předchozího varování oznámil, že finální verze Plants vs Zombies 2 pro iPhone, iPad a iPod Touch bude ode dneška oficiálně dostupná celosvětově jako download zdarma. Dříve byla k mání pro testování zátěže serverů jen pro Australany a Novozélanďany (naše červencová recenze). Co se týče PC verze, autoři na Facebooku odpovídají na dotazy jen neurčitě: "Zatím žádné nové zprávy."

Původní zpráva 12.7. - Středeční článek o ceně jedné rostliny z Free-2-Play tower-defense strategie nejprve vydané pro iPhone/iPad (pro ostatní platformy později) vyvolal obavy, jestli k tomu hra nebude svým designem nutit, aby se vůbec dalo dostat bez placení dál.

Podle zkušeností uživatele Eurogameru s přezdívkou Batista1cz, který už tento týden hrál přes australský účet, nevyžaduje Plants vs Zombies 2 po hráči nákup rostlin. Spíš je prý problém s dostáním se z počátečního starověkého Egypta do dalšího herního světa, na který je potřeba mít deset hvězd, co se dají obvykle získat jen opětovným hraním již prošlých levelů.

Další možností, která se vyloženě nabízí a mnozí ji určitě podlehnou, je jednoduché zakoupení si odemčení Pirátů a Divokého západu zaplacením mikrotransakcí. Otevření každého z těchto dvou herních světů stojí 5,50 australských dolarů, tzn. přes sto korun za svět (další lokality jistě přibudou časem).

Jinými dostupnými mikrotransakcemi v současné verzi Plants vs Zombies 2 jsou upgrady, vždy za 2 dolary za každý: bonusy slunce, semínek, potravy pro rostliny i za lopatu. Pořídit si můžete i herní měnu v různé hodnotě (za 3 dolary za 5 tisíc až za 52 dolarů za 200 tisíc) nebo balíčky kombinující vždy jednu zbraň, herní měnu a některý z bonusů (za 5-11 dolarů).

Když IGN sečetlo veškeré výdaje za rostliny a upgrady, které se dnes dají za hraní vypláznout, dostalo se na částku 26 dolarů, a to v tom není započítané odemčení pozdějších světů či balíčky s měnou, která se však dá běžně vydělat hraním. Avšak je potřeba vypíchnout, že veškeré tyto platby jsou dobrovolné a spíš suplují cheaty pro příležitostné či méně trpělivé hráče. Nadále platí, že pokud nechcete a máte dostatek času, nemusíte za Plants vs Zombies 2 zaplatit ani halíř.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments