If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrci Zaklínače nevěří v klasické DLC

Chtějí dělat pouze velké datadisky.

Pokud si koupíte Zaklínače 3, rozhodně se nestane, že byste museli zaplatit pět dolarů za nové oblečení pro Geralta. CD Projekt totiž říkají, že nevěří v malé stahovatelné přídavky, které vydávají ostatní herní společnosti.

Konrad Tomaszkiewicz z CD Projektu řekl pro Examiner, že takové malé přídavky by měli hráči dostávat zdarma. "Patche, opravy a dodatečný obsah do hry by měli dostávat hráči zcela zdarma. Pouze něco OPRAVDU velkého si zaslouží nějakou cenovku."

Zaklínač i Zaklínač 2 měli nakonec své vylepšené edice se spoustou oprav a dodatečným obsahem, ale vše bylo pro hráče zdarma. CD Projekt také vydal editor misí zdarma.

CD Projekt musí některé herní vývojářské firmy docela štvát. Zatímco jiní říkají, že DLC jsou u her důležité, aby hráči nedávali svou kopii do bazaru, CD Projekt se staví proti nim a nechtějí malé DLC vůbec dělat nebo je dávají zdarma.

Zatímco ostatní říkají, že DRM je důležité pro boj s pirátstvím, CD Projekt vesele vydává své hry bez jakékoli DRM a nestěžují si. Konrad Tomaszkiewicz v jiném rozhovoru ostatně říkal, že piráti jsou "pouze nepochopení zákazníci", ke kterým se musí přistupovat s důvěrou a právě pochopením.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments