Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kampaň Arma 3 musela být rozkouskována do tří dodatečných epizod

Namísto odkladu vyjde základní hra v září nejprve bez ní.

Domácí Bohemia Interactive před okamžikem ohlásili, že se rozhodli rozdělit singleplayerovou kampaň Arma 3 do tří postupných epizod, které budou šířeny zdarma až formou stahovatelných přídavků. Oficiálně to zdůvodnili slovy, že kampaň potřebuje ještě vyšperkovat a že nechtějí ustoupit od své filozofie upřednostňující kvalitu nad kvantitou.

Jinak by zřejmě museli celou hru opětovně odložit (asi až na příští rok), ale to už asi nepřipadalo v úvahu. Neladilo by to s rozběhlými programy pro alfu/betu, do nichž se během letošního roku zapojily desetitisíce lidí. Především by bylo zbytečné zdržovat již asi hotový základ hry kvůli pozdějším etapám kampaně, která ani nemusí zajímat každého.

Základní verze Arma 3 tedy skutečně vyjde ve 3. čtvrtletí letošního roku, tzn. nejpozději koncem září, jak se dosud slibovalo. Obsáhne v sobě dva rozsáhlé ostrovy (Altis 270km2 a Stratis 20km2), 12 ukázkových singleplayerových misí, ukázku tří frakcí, 9 multiplayerových scénářů, 10 cvičebních výzev, přes 20 vozidel, 40 zbraní, 5 frakcí, výkonný editor hry a podporu modifikací.

Jeden měsíc po základní hře bude majitelům Arma 3 dána volně ke stažení první DLC epizoda s úvodní částí kampaně, která se jmenuje Survive. A někdy v měsících poté budou následovat další dvě třetiny kampaně pro singleplayer, Adapt a Win. Pokud tedy vše dobře půjde, do konce letošního roku by snad Arma 3 mohla být kompletní, jako tomu mělo být původně, když nepočítáme budoucí datadisky.

"Nebylo to rozhodnutí, které by se nám činilo snadno. Coby herní vývojáři rádi hrajeme singleplayerové kampaně a proto se vám omlouváme za zpoždění té naší. Nechtěli jsme však dělat žádné kompromisy. Namísto pozdržení celé hry takto můžeme nedočkavým hráčům a autorům modifikací přinést masivní sandbox Arma 3 ještě letos," vysvětlil nečekané rozkouskování obsahu Joris-Jan van 't Land, projektový šéf Arma 3. Více o tom píše v blogu.

Před lety by asi toto ohlášení vyvolalo bouři nevole, že v základní verzi absentuje celá kampaň. Nicméně v současné době, kdy čím dál více her vychází postupně v několika fázích (jako onlinovky) a běží různé, cenově zvýhodněné (odměna za důvěru) programy typu Early Access na Steamu apod., kterými se do her postupně přidává další obsah či vlastnosti, to zase nic tak dramatického není. A určitě je to od Bohemia Interactive lepší řešení než muset čekat na Arma 3 až do příštího roku nebo opravovat nedodělanou kampaň mraky patchů za pochodu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Arma 3

PC

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments