Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaplaťte za starší EA hry vč. Dead Space 3, kolik chcete

Nemyslitelné: Humble Bundle i s Battlefield 3 za kilčo!

Kdo by to byl býval kdy řekl, že v rámci akce The Humble Bundle, která se zpočátku proslavila balíčky nezávislých titulů, se jednoho dne dočká i těch největších a nejnákladnějších her od firmy typu Electronic Arts, které tím pádem každý může získat doslova za hubičku?

EA to zčásti koncipovali jako reklamu na sebe i na svůj Origin, kde se musí většina her aktivovat (alternativně ze Steamu). A také coby iniciativu pro zlepšení své dříve pošramocené pověsti u koncových hráčů. Nejen kvůli směšné ceně, za kterou můžete mít osm (!) známých titulů z jejich produkce, ale i díky věnování celého jejich podílu z tržeb hned několika charitativním organizacím. Ano, čtete dobře, EA věnují veškeré své výnosy z tohoto The Humble Origin Bundle na charitu a nebudou z prodejů nic mít. Svět se zbláznil?

Dead Space 1, Dead Space 3, Burnout Paradise (The Ultimate Box), Crysis 2 (Maximum Edition), Mirrors Edge a poslední Medal of Honor takto můžete mít v digitálních verzích za pouhý dolar, tedy 20 Kč. A pokud zaplatíte celkově minimálně pět dolarů, tedy aspoň 100 Kč, což byste rozhodně měli, obdržíte navíc ještě The Sims 3 a Battlefield 3.

Watch on YouTube

Musíme se přiznat, že s tím vším nás EA docela šokovali, protože to možná jde považovat za až zbytečné mrhání něčím, o co je nejspíš stále ještě zájem standardními prodejními kanály (ačkoli sami EA tu křivku odbytu znají nejlépe a možná není taková, jak se zvenčí domníváme). To samé lze říct o Dead Space 3 teprve z letošní zimy (recenze), co jinak pro PC pořád běžně stojí tisícovku.

Kamenným obchodům tak mohou zůstat oči pro pláč, protože nemalá část ze starého katalogu, resp. re-edic EA se ode dneška stala de facto neprodejná, když tato internetová akce poběží ještě dva týdny a mluví o ní celý svět. Pokud byste si všechny výše uvedené hry dnes koupili v ČR v krabicovkách, vyšly by vás dohromady na přibližně 3000 Kč. Není proto divu, že tento The Humble Origin Bundle trhá veškeré rekordy: za úvodní 2,5 hodiny vygeneroval tržby milion dolarů a za první půlden nabídky využilo přes 600 tisíc lidí.

Ale EA jistě moc dobře vědí, co dělají: ať už kvůli dodatečným výnosům z DLC pro Battlefield 3, z mikrotransakcí v Dead Space 3, ze zviditelnění série Mirrors Edge před pokračováním nebo prostě kvůli blížícímu se konci jedné herní generace, která na konzolích nebude kompatibilní s tou příští a tím poklesne hodnota veškerého staršího softwaru.

Read this next