If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nintendo překvapuje novým handheldem 2DS a nepřekvapuje zlevněním Wii U

Bude tím samým co 3DS, ale bez třetího rozměru + podzimní release-list.

Že je 3D hraní slepou větví vývoje herní scény, nepochybují mnozí už pár let. Nintendo to dnes večer de facto potvrdilo, když překvapilo oficiálním oznámením nového modelu handheldu, kterým se jmenuje 2DS. V podstatě se jedná o to samé co 3DS, ale bez podpory třetího rozměru. Současně s tím ale Nintendo navenek tvrdí, že 3D neopouští.

Zařízení 2DS opět se dvěma obrazovkami je koncipováno jako vstupní brána k hraní, nikoli pro hardcore hráče, zdůrazňuje Nintendo. Spustíte na něm všechny starší hry pro 3DS či DS. Navzdory chybějícímu 3D režimu hraní pořád disponuje dvěma kamerami, které jsou schopné fotit a natáčet videa ve 3D jako s 3DS.

Handheld přijde na severoamerický trh 12. října, ve stejný den, kdy vyjdou populární Pokémon hry. O termínu pro Evropu zatím není nic známo. Prodejní cena 2DS v modré nebo červené barvě je nastavena na 130 dolarů, čili bude o 40 dolarů lacinější než 3DS a o 70 dolarů oproti 3DS XL i PlayStation VITA. Ve Velké Británii stojí 2DS zhruba 110 liber, tedy v hrubém přepočtu 3300 Kč. Domácí distributor ConQuest ještě nic neohlásil.

Cover image for YouTube videoNintendo 2DS - Introduction

Dojmy z vyzkoušení 2DS již nyní nabízí např. Kotaku či GamesIndustry, kde mají i podzimní release-list všeho důležitého od Nintenda. Super Mario 3D Land i Zelda: A Link Between Worlds 22. listopadu, Zelda Wind Waker HD 4. října, Wii Fit U o Vánocích stejně jako Mario a Sonic, minihry Wii Party U 25. října a konečně Donkey Kong Returns Tropical Freeze 6. prosince.

Druhou dnešní velkou událostí u Nintenda je zlevnění nepříliš žádané stolní konzole Wii U o 50 amerických dolarů, čili od 20. září tam bude nově stát 300 dolarů, pouze o stovku méně než PS4. V Evropě Nintendo nestanovuje oficiální cenu a nechává ji na jednotlivých obchodech, kde už je Wii U nějaký čas zlevněno. Tento krok byl nezbytný, protože na starém kontinentu spolu s Austrálií se za 2. čtvrtletí prodalo jenom 10 tisíc kusů (celosvětově to bylo pouze 160 tisíc Wii U, což je opravdu málo).

Bylo také ohlášeno nové limitované balení Wii U společně s plnou hrou The Legend of Zelda: The Wind Waker HD za zvýhodněnou cenu 300 dolarů. Do Evropy 4. října přinese černou Deluxe verzi konzole, tablet GamePad se zlatým písmem, kód k downloadu Hyrule Historia atd.

Cover image for YouTube videoThe Legend of Zelda: The Wind Waker HD Limited Edition - Ganondorf (Wii U)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments