Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Předělávka Half-Life s názvem Black Mesa bude s novým enginem

Také se bude prodávat za "symbolickou cenu" na Steamu.

Přepracovaná a modernější verze Half-Life s názvem Black Mesa patří mezi nejlepší PC mody a brzy se objeví na Steamu za "relativně nízkou cenu".

Fanoušci, kteří na modu pracovali, se totiž dohodli s Valve, kterým jim umožní hru na Steamu prodávat, čímž se bude financovat její vývoj.

Rozhodli se k tomuto kroku, protože díky němu získají plný přístup k Source enginu. "To nám umožní vyřešit a opravit různé limitace místo toho, abychom je jako doposud obcházeli. A dalším důvodem je, že by se nám opravdu hodila finanční výpomoc."

Placená verze bude mít nějaký obsah, který nebude ve free verzi modu.

Black Mesa byla ostatně jedna z prvních her, která úspěšně prošla Greenlightem na Steamu v září 2012.

Tvůrci upozorňují, že to neznamená, že by skončila veškerá podpora free verze Black Mesa, Jakmile vyjde placená verze na Steamu, bude vydána i nová free verze a otevřou také svůj zdrojový kód pro mapy a jednotlivé assety, aby je mohli upravovat další fanoušci.

V Black Mesa stále chybí část původního Half-Life, která se odehrává na planetě Xen. Tvůrci říkají, že poslední rok neměli příliš času pracovat na Xen části, protože Black Mesa portovali na nový engine a opravovali stovky bugů. Pak ale na Xen části budou pracovat a bude jako přídavek zcela zdarma.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Black Mesa

PC

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments