Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak to je s dovozem Xbox One do ČR ze zahraničí?

Domácí Microsoft se k tomu poprvé vyjádřil.

Vlastní zpráva - Teď, když stačí vzít auto a zajet do Německa nebo do Rakouska do předem vytipovaného obchodu, kde ještě zbyly nějaké kusy Xbox One za 499 eur (téměř 14 tisíc korun), přišla na pořad dne otázka, jak se k tomu vlastně staví domácí pobočka Microsoftu. Bude takové nedočkavce ihned banovat na všech možných online službách nebo to naopak nepřímo doporučí, když u nás ještě dlouho nepůjde oficiálně koupit? Ani jedno ani druhé.

David Bárta z najaté PR společnosti AMI Communications, která zastupuje Microsoft ČR před novináři, poskytl vůbec první vyjádření k tomuto tématu pro BW:

"Konzole ani hry nejsou vázány s konkrétní zemí a z technického hlediska to je bezproblémové. Je tedy možno konzoli pořídit z některé launchovací země."

Avšak současně varuje, že s nynější oficiální nepodporou České republiky mohou být spojeny i nevýhody, jako je nedostupnost některého obsahu, stahování aktualizací či problémy při placení v korunách, když naše měna zatím není podporovaná. Případně věci spojené se zárukou a servisem, které jsou zatím v provozu jen v zemích, kde konzole byla oficiálně uvedena do prodeje.

PR manažer Microsoftu prý pro BW přislíbil, že prodej v dalších zemích zahájí co nejdříve v roce 2014. Na přímý dotaz Eurogameru dnes sdělil, že žádné konkrétnější datum k uvedení Xbox One v ČR zatím ještě nemají.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments