Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč byla registrace Fallout 4 jen podvrhem?

Může za to systém úřadu u Evropské unie.

Fanouškovská stránka TheSurvivor2299 pokračuje ve virálce s pravidelným, nejspíš automatickým uvolňováním dalších kódů morseovky, naposledy směřujícími k Bostonu, jako by se nechumelilo.

Vůbec ji netrápí, že například Kotaku v několika pádných bodech zpochybnilo její pravost, mj. kvůli odlišnému způsobu registrace domény na polskou firmu, amatérskému provedení či špatnému odpočítávání vzhledem k datu konání VGX. Je jasné, že čerpá i z off-record vyjádření zástupců Bethesdy, která s tím prý nemá nic společného.

Úřad pro harmonizaci ve vnitřním trhu Evropské unie (Office of Harmonization for the Internal Market) mezitím pro CVG objasnil, proč jsme od něj poslední měsíce svědky tolika podvržených registrací ochranných známek u pokračování slavných herních sérií - včetně Fallout 4, Half-Life 3 či Shenmue 3 (série, kterou přitom Sega dávno odpískala).

Prakticky kdokoli u něj totiž může prostřednictvím právního zastoupení požádat o registraci čehokoli, stačí když vyplní příslušný formulář a zaškrtne tam určitou položku. Vše se ihned objeví v online databázi, ačkoli ještě není vůbec jisté, zda žadatel má na danou věc nárok a jestli si pouze nechtěl z někoho vystřelit. Takový podvrh pak vždy krátkou dobu visí na internetu, než se úředníci dostanou k jeho prošetření a manuálně ho smažou, z čehož pramení řada falešných poplachů ve zpravodajství herních webů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fallout: New Vegas

iOS, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments