Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PC herní aliance chce certifikovat PC hry podobně jako na konzolích

Má zajistit kvalitu PC her.

Včera PC Gaming Alliance oznámila plán, že by chtěla od března příštího roku spustit certifikační program na PC, který by fungoval podobně jako na konzolích.

Microsoft a Sony hry, které mají vyjít na jejich konzolích, certifikuje před vydáním - tedy ověřuje, zda mají všechny nezbytné věci, aby fungovaly na jejich konzolích a že nejsou rozbité - tedy že tam není žádný zásadní bug, aby je šlo dohrát.

Podobnou věc chce PC herní aliance zavést také na PC platformě.

PC Gaming Alliance by chtělo hry certifikovat jednak na PC, ale také verze pro Mac a Linux. Už svůj způsob certifikace testují a nebude to nic drahého. Certifikace u Microsoftu a Sony je dost drahá, ale u PC herní aliance by měla základní stát 500 dolarů, 2500 dolarů potom, pokud budou hru také testovat pro případné bugy.

Pokud si herní vývojáři nechají hru certifikovat, dostanou od PC Gaming Alliance oficiální razítko na obal hry dokazující, že konkrétní titul splňuje všechny požadavky a standardy.

Ony požadavky a standardy by neměly být tak přísné, jako na konzolích. Mezi příklady požadavků by mělo být například rozlišení 720p na medium nastavení, 30 snímků za sekundu a podpora gamepadu u žánrů, u kterých se to hodí.

Read this next