If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení inovativního No Man's Sky

Prozkoumávací sci-fi na náhodně generovaných planetách i kolem nich.

Pamatujete na závodní arkádičku Joe Danger z roku 2010, jejíž autor Sean Murray nám pořád úporně vnucuje nové verze na recenzi?

Nyní z řadového indie povýšil na vyšší level: nejen že se dostal mezi celebrity na předávání cen VGX a do prestižního pořadu na GameTrailers, ale především ohlásil ambiciozní hru No Man's Sky v pohledu z vlastních očí pro nové konzole i PC.

Jen ve čtyřčlenném studiu Hello Games se rodí průzkumná simulace v otevřeném světě: na povrchu planet, pod vodou, ve vzduchu (létání se stíhačkou z kokpitu) i ve vesmíru. Ptáte se, jestli si náhodou neukousli příliš velké sousto?

Jejich odpovědí je, že úplně všechno ve hře bude náhodně generované, i každá s odpuštěním blbá ryba, květina a dokonce i každý jednotlivý atom. Od toho se odvíjí trochu jiná než obvyklá, přesto hezká grafika, a také možnost vytvoření děr v asteroidech s následným zoomováním skrz ně.

Dnešní oznamovací trailer

"Chtěli jsme vytvořit hru o prozkoumávání. Všude, kam dohlédnete, ať je to třeba hora kilometry daleko, se můžete ze zvědavosti vypravit," říká autor a vábí dál: "Mimochodem, všimli jste si těch hvězd na obloze? To jsou ve skutečnosti jiné planetky, kde právě hrají jiní lidé. Ale nevíme, jak hráči budou na vše reagovat a necháme se proto překvapit."

Zajímavé je i to, že hráč tu nebude na vrcholu potravního řetězce, fauna ve zdejší funkčním ekosystému si na vás jistě ráda smlsne, třeba takový obří písečný krab. A navíc tu potkáte ostatní živé hráče, se kterými se utkáte online třeba v těch bitvách vesmírných lodí na oběžné dráze. Některé prvky v No Man's Sky budou persistentní, což nám sice moc nejde dohromady s tím náhodným generováním všeho při každé nové hře, která se jinak popisuje jako masivně multiplayerový titul.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

No Man's Sky

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments