If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xbox One ve zbytku Evropy prý až ve 3. čtvrtletí 2014

Že by velké zpoždění? Dávalo by logiku.

Respektovaný skandinávský magazín Game Reactor dnes přišel s vlastním zjištěním, podle nějž má být Xbox One ve zbývajících zemích Evropy odložen až na 3. čtvrtletí 2014. Odvolává se na své důvěryhodné zdroje.

Vzhledem k značné nepravděpodobnosti uvedení konzole během letních prázdnin z toho vyplývá, že by mohla dorazit až koncem srpna nebo v září příštího roku. Tedy 10 měsíců zpoždění oproti ostatním teritoriím.

Řeč je o těch osmi zemích, které měly původně Xbox One dostat už 22. listopadu se zbytkem světa, ale později byly z počáteční vlny vyřazeny kvůli lokalizaci rozhraní, hlasovým povelům Kinectu atd. - Švédsko, Finsko, Norsko, Dánsko, Švýcarsko, Holandsko, Belgie, Rusko. Kdysi se na základě různých náznaků spekulovalo o tamním uvedení v březnu, ale nyní je ticho po pěšině. Při dobré konstelaci hvězd by snad do této skupiny mohla spadnout i Česká republika, kde nemají jasno ani obchody.

Když se nad tím ale pořádně zamyslíte, nešlo by se tomu moc divit: na jaře a v létě nevyjdou žádné lákavé exkluzivní hry pro Xbox One (s výjimkou TitanFall i pro PC/X360 a Kinect Sports Rivals), ty se vyrojí nejdříve koncem příštího roku, kdy by teoreticky mohlo být venku Quantum Break, Halo 5, Sunset Overdrive atd. Xbox One si také hodně zakládá na doprovodných aplikacích či TV službách, jejichž domluvení a rozchození na tolika trzích může zabrat moře času.

Microsoft tyto zvěsti zatím nekomentoval, ale pokud by byly pravdivé, byli by hráči na severu a východě Evropy nadále odkázáni na dovoz konzole ze zahraničí, což není problém (viz naše exkluzivní dojmy). Avšak do budoucna by to pro Xbox One mohlo znamenat značné potíže, když by celý starý kontinent opanovala konkurenční, už oficiálně vydaná PlayStation 4 a jen těžko by se plnil jeho cíl se získáním většího tržního podílu, než tomu bylo v minulém souboji X360 vs PS3, který v Evropě prohrál.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments