Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pondělí, 16. prosince

Onlinovka UbiSoftu, Forza a mikrotransakce, LEGO Last of Us, 10 nej vývojářů roku, popularita dílů Call of Duty...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 nebo v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Stane se z Far Cry nebo z Assassins Creed onlinovka se sociálními prvky a důrazem na znovuhratelnost? Naznačují to zmínky v životopisech producenta a designéra UbiSoftu, kde zmiňují probíhající "transformaci klíčové AAA akční adventury / střílečky v otevřeném světě na pole online RPG s vývojem postavy".

- Microsoft velmi zaujalo No Man's Sky a rád by ho měl na Xbox One, ale s tvůrci ještě nemluvil. Snad jim nebude vnucovat, aby podporovali Kinect a SmartGlass, jak to vyznělo z vyjádření.

- Until Dawn nakonec zrušeno není, když ředitel vývoje Pete Samuels ze Supermassive Games popřel páteční zprávu Amazonu: hra je podle něj stále ve vývoji, jsou z ní nadšeni, letošek samozřejmě nestihnou, ale po Novém roce z ní něco ukáží.

- Kreativní ředitel Forza Motorsport 5 brání mikrotransakce ve své hře s pozměněnou ekonomikou oproti Forza 4, když říká, že nemají žádné platební zdi, že na hráčích nechtěli vydělat, jen umožnit některým vytíženým lidem ušetřit jejich čas, když si koupí herní měnu, de facto takové cheaty. Vzešlo to prý z jejich hlavy, nikoli od Microsoftu.

- Gamasutra vyhlásila svůj žebříček deseti nejlepších vývojářských studií roku 2013: mezi nimi autor Gone Home, Naughty Dog, Volition, Rockstar North či Nintendo.

- Nápad pro Traveller's Tales - co takhle LEGO: The Last of Us? :)

Watch on YouTube

- A když už je o nich řeč... pro iPhone a iPad vyšlo LEGO Star Wars: The Complete Saga, obsahující 120 postav a 36 levelů ze všech šesti dílů Hvězdných válek.

- Neobvyklé prohlížečové demo Rayman Legends je zdarma k dispozici.

- Tvůrce Minecraftu byl čtvrtým největším plátcem daní ve Švédsku za minulý rok.

- Hack and slash hra od Double Fine inspirovaná Zeldou vyjde v první polovině 2014 pro PC.

- České kyberpunkové 2D RPG Dex na Kickstarteru více než dvojnásobně překročilo požadovanou částku (vybralo milion korun) a tím pádem mimojiné vznikne i ve verzi pro Wii U.

Watch on YouTube

- Zítra vyjde konverze nezávislé hry Flow pro PS4 a VITA, bude stát 6 dolarů a podporovat cross-play.

- Volker Wertich, zakladatel série Settlers, byl v Německu oceněn za svou práci na Game Developer's Awards.

- Zajímavé grafy o popularitě a počtu hráčů multiplayeru jednotlivých dílů Call of Duty na Steamu postupem času: všechny mají dlouhou trvanlivost a Modern Warfare je hranější než hry od Treyarchu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments