Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Amazon: Grand Theft Auto 5 na PC v půlce března

Nové spekulace. Věřit či nevěřit?

Na linkách pro zákaznickou podporu běžně sedí lidé, kteří nemají ponětí o dění na herní scéně, ale zároveň mají přístup do interních databází, kde se mohou vyskytovat ještě neveřejné informace.

Samozřejmě možnost, že se jedná jen o podvrh znuděného puberťáka z Redditu, které by každý dokázal vyrobit asi tak za minutu, je docela vysoká. Pokud by to ale bylo pravé, šlo by o dosud nejsilnější "důkazy" o vymodlené PC konverzi Grand Theft Auto 5. A nebylo by to ostatně poprvé, co největší online obchod na světě něco takového pustil dříve, než měl, viz z poslední doby např. produktové stránky re-edicí Tomb Raidera či Injustice.

Nejprve pracovnice německého Amazonu měla zákazníkovi odpovědět, že GTA 5 prý bude ohlášeno už zítra, 24. prosince. Podle ní má PC verze GTA 5 vyjít přesně 12. března 2014 v USA a 14. března 2014 v Evropě, což odpovídá standardnímu pátku.

Byl by to docela hezký dárek od Rockstaru, který by tím završil úspěšný rok, v němž jeho hra bývá v různých anketách často vyhlašována jako ta úplně nejlepší. A nahodit dvě tři věty na stránky není žádná práce ani na Štědrý den, v období klidu by navíc měl jistotu, že by se do konce roku nemluvilo o ničem jiném.

Později se ještě objevil přepis odbdobné komunikace s britským Amazonem, kde měl někdo jiný vyzradit v podstatě totéž, tedy že Rockstar plánuje vydání PC verze GTA 5 na březen.

O cílení konverze na začátek 2014 se Eurogamer od svých zdrojů dozvěděl už v říjnu, ale tehdy nebyl znám konkrétní měsíc.

Read this next