Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nintendo přiznalo, že Wii U je na tom třikrát hůře, než doufalo

Jen Vánoce ho nezachrání od spadnutí do ztráty.

Japonský výrobce už přestal věřit v zázraky. S blížícím se koncem fiskálu ho zastihla neodvratitelná realita, na kterou musel chtě nechtě zareagovat.

Nintendo snížilo odhad celosvětových prodejů Wii U od dubna 2013 do března 2014 z původně předpokládaných 9 milionů na pouhých 2,8 milionu konzolí. Tedy třikrát méně, než dopředu doufalo.

"Odbyt Wii U ani zdaleka nenaplnil naše prognózy. Odbyt v USA a Evropě byly mnohem nižší a jak hardware, tak software, minuly cíle o značný kus," přiznal prezident firmy Satoru Iwata.

Už prý nečekají, že by se jejich tržby v tomto fiskálu zvýšily, kvůli čemuž Nintendo namísto plánovaného zisku spadne do ztráty 240 milionů dolarů.

Na druhou stranu, Vánoce musely Wii U skutečně naznačit slibnější zítřky, jinak by nemohla zaznít tato predikce 2,8 milionu kusů do 31. března, protože mezi březnem a zářím 2013 se prodalo jen 460 tisíc konzolí a bez výrazného nárůstu by predikce nešlo dosáhnout.

Když se k ní přičte expedice na trh ve startovním okně, mělo by Nintendo být k 1. dubnu zhruba na 6,2 milionu kusů Wii U. Nedávné spekulace o blížení se 10 milionům proto byly jen něčím zbožným přáním.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments