If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bude muset Level kvůli poklesu prodejů zdražovat?

Prý má nižší náklady na redaktory než pod Burdou.

Vlastní zpráva - V pondělí vás hodně zaujala zpráva o poklesu prodejů časopisu Level o celou čtvrtinu.

Na základě těchto posledních veřejných údajů z auditu ABC ČR se někteří jeho čtenáři na Facebooku začali strachovat, jestli tento pád o dva tisíce kusů dva měsíce po sobě náhodou neskončí zdražením časopisu na úroveň Score, které se přitom navzdory cenovce 200 Kč prodává o polovinu lépe. Level se na ně rozhodl zareagovat, kdy si také jeho šéfredaktor Martin Bach nedokázal odpustit rýpnutí:

"Koukáme, že jsi asi četl ten "odborně-analytický" článek, který vyšel na českém Eurogameru. Ale neboj se, s Levelem je všechno v pořádku, přestože prodeje před-před-minulého čísla trochu klesly (audity se vydávají se zpožděním), další čísla už se zase vrátila k normálu."

Ujistil, že pokud se nic radikálně nezmění, s cenou hýbat skutečně nechtějí, protože vědí, že je důležitá. Bach dále označil standardní meziroční srovnávání ekonomických výsledků za "úplně irelevantní".

Současně s tím poprvé odhalil něco, co se dosud nevědělo: "Dneska nemáme zdaleka takové náklady jako měl Level pod Burdou (kanceláře, DVD, redaktoři, apod)." Jak známo, Level dříve sídlil v budově Luxembourg Plaza na pražské Floře, která nepatří k nejlevnějším, zatímco nyní ušetří využíváním kanceláří i redaktorů portálu Tiscali.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments