Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PREVIEW: Zásadní únik o Titanfall

Zipline, střílny, mapy levelů, kampaň, generace...

Na to, že Titanfall (dojmy) vychází už za týden (pro PC/X1) a že je nazýván nejdůležitější hrou jara, jsme toho o něm dosud tolik nevěděli. Respawn zjevně dost nestíhá, možná ani organizovat poslední akci pro novináře, takže se asi nebude zlobit, když pro něj pohodlněji a bez práce v noci na dnešek utekla nálož nových informací prostřednictvím Redditu.

Předně to jsou hi-res screenshoty z většiny obsažených map v plné verzi, kterých bude nakonec 15. Potkáte v nich i to spekulované monstrum, kterým je jakýsi vysoký dinosaur. Také budete jezdit vzduchem na zipline oběma směry, nahoru i dolu, což se prý hodí zejména v CTF zápasech pro rychlý úprk. Stačí přidržet tlačítko pro reload, čímž se připnete na kraji zipline nebo i uprostřed, jste-li dostatečně blízko.

Na střechu budov, odkud mají široký rozhled, půjde nainstalovat nově odhalená těžká fixní střílna (též na obrázku níže), která je díky excelentnímu systému míření a velké palebné síle údajně schopna zlikvidovat i titána. Aby se střílna zničila, bude to vyžadovat spolupráci více titánů. Tyto střílny roztroušené po mapě jinak fungují autonomně a většinou se dají hacknout, aby pomáhaly vašemu týmu.

Multiplayerová příběhová kampaň má být složena z devíti zápasů, kterými je pět her v módu Attrition a čtyři hry v módu Hardpoint. Půjdou hrát za obě strany (IMC a Militia), jejichž výběr je pak vždy reflektován na odlišném brífinku před zahájením i odlišnou rádiovou komunikací během bitvy. Čeká vás prý i pár překvapení, kterými je Titanfall jiný od tradičních online zážitků.

V době vydání má hra obsahovat pětici režimů - Attrition, Capture the Flag, Hardpoint Domination, Last Titan Standing a Pilot Hunter - z nichž ten poslední je o tom, že musíte zabít tolik cizích pilotů, abyste dosáhli určeného skóre, přičemž za každého pilota dostanete jeden bod. Zabíjení botů (Grunti a Spectre) zde ale žádné body nepřinese, nicméně stále zkrátí čas na seslání vašeho titána. Vývojáři mimochodem připustili, že další režim úplně bez titánů se nejspíš objeví později.

Poslední novinkou je funkce s názvem Generations, která je obdobou Prestige z Call of Duty. Když hráči dosáhnou určité úrovně postavy, budou moci zresetovat jejich postup (zkušenosti, odemknutí a zkompletované výzvy, avšak ne sbírku Burn Cards), za což se stanou "pilotem druhé generace". To jim pak přinese výhodu v tom, že budou získávat zkušenosti o deset procent rychleji než minule. Celkem takto půjde vystoupat deseti generacemi pilota, když v každé z nich se má ta rychlost obdržení zkušeností zvyšovat.

Dodatečně se ještě na Redditu vynořily detailní mapy všech levelů - Airbase, Angel City, Boneyard, Colony, Corporate, Demeter, Fracture, Lagoon, Nexus, Outpost 207, Overlook, Relic, Rise, Smuggler, Training Ground - včetně umístění takticky klíčových bodů a zapamatovatelných míst pro snazší orientaci, díky nimž si můžete dopředu naplánovat svou herní strategii:

Více o Titanfall v kompletním zpravodajství.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Titanfall

Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments