Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Prestižní ocenění BAFTA za nejlepší hru získalo The Last of Us

Porazilo tak i favorita Grand Theft Auto 5.

Video Game Awards jsou spíše takové legrační ceny popularity. Asi něco jako MTV Awards ve světě filmů, kdežto ceny BAFTA za videohry, to jsou spíše takové Zlaté glóby. Takže bylo docela zajímavé sledovat, kdo si odnese cenu za nejlepší hru roku.

Asi není příliš překvapením, že vyhrálo The Last of Us a porazilo tak další nominované, mezi kterými nechybělo Grand Theft Auto 5, ale i Assassin's Creed 4: Black Flag, Papers, Please, Supar Mario 3D World a Tearaway.

The Last of Us získali cenu i v kategorii akčních a dobrodružných her (kde opět porazili Grand Theft Auto 5 nebo Tomb Raidera). Nejlepší strategií/simulátorem se stala nezávislá hra Papers, Please, která tak porazila i Forza Motorsport 5 nebo XCOM: Enemy Within. Nejlepší sportovní hrou se dle očekávání stala FIFA 14 a nejlepší rodinnou hrou Tearaway.

Grand Theft Auto 5 si odneslo alespoň cenu za nejlepší multiplayer, nejlepší design a nejlepší britskou hru. Nejlepší příběh pak má samozřejmě The Last of Us, který ovšem překvapivě nevyhrál v kategorii nejlepší hudby. Zde zabodoval BioShock Infinite.

Nejlepším herním debutem bylo Gone Home a nejvíce inovativní hrou se stalo Brothers: A Tale of Two Sons.

Watch on YouTube

Read this next