Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč Epic prodal Gears of War Microsoftu? Nechtěli dělat další hru

Epic Games se chce zaměřovat na online multiplayer, ne na singeplayer hry.

Šéf Epic Games Tim Sweeney prozradil, že sérii Gears of War se bude v Microsoftu mnohem lépe dařit, než by se jí dařilo u nich. Vývojářskému studiu se totiž příliš nechtěly dělat další díly.

"Byl to jeden z těch nepříliš častých momentů, kdy Epic a Microsoft mohli udělat obchodní rozhodnutí, které bylo nejlepší pro hráčskou komunitu," vysvětlil pro Polygon. "Je mnohem lepší, když další Gears of War hry bude dělat Microsoft, než aby ta značka byla v Epicu nepoužívaná na poličce."

"Prodávat takovou značku není moc časté. Většina společností se na ně dívá jako na svou korunu, ale v Epic se na vše díváme z praktického hlediska. Nechtěli jsme dělat další hru a uvědomili jsme si, že svět chce další Gears of War hry."

A proč nechtěl Epic v sérii pokračovat? Vysvětlení je podle Tima Sweeneyho jednoduché. "Tu sérii milujeme, ale chtěli jsme zamířit jiným směrem," říká. "Jádrem Gearsů je velká singeplayerová konzolá hra a to nešlo moc dohromady s našimi kroky do budoucnosti, kterou vidíme v online hrách a multiplayeru."

Epic Games se chce zaměřovat na jiný druh her a Gears of War by tedy sice jako značku vlastnili, ale nedělali by žádné další tituly, což by podle něj nebylo pro fanoušky fér.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gears of War

Xbox One, PC

Gears of War: Judgment

Xbox 360

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments