Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odstraněny starší obrázky od PC verze Dark Souls 2

Co to má sakryš znamenat?

Řečeno burzovní terminologií, akcie Dark Souls 2 pro PC o něco ztratily na hodnotě. Dosud se přitom k této verzi hry upínaly naděje hráčů, že by nemusela být graficky downgradována jako ty konzolové, o čem se všeobecně ví, a že by se mohla vizuálně blížit rok starému odhalovacímu videu.

Z produktové stránky Dark Souls 2 pro PC na Steamu totiž náhle, beze slova vysvětlení ani po pár dnech, zmizely veškeré starší oficiální screenshoty s propracovanější grafikou. Zůstaly tam jen ty poslední březnové, podobající se spíš PS3/X360 verzi než té z 2013 dema. Všiml si toho GameSpot, který v archivu ověřil, že jich tam původně bylo mnohem více.

Takhle hezky měla hra vypadat vloni, možná ale taková nakonec nebude ani na PC?

Není jasné, jestli je odstranil provozovatel Steamu kvůli obavám, aby zákazníci později neměli argument k reklamacím, pokud by snad náhodou finální hra na počítačích koncem dubna vypadala poněkud jinak. Takový krok by klidně mohl mít jen preventivní charakter a nemusel by ještě nic špatného znamenat.

Pokud je ale otamtud dali pryč přímo Namco Bandai (což je vzhledem k správě profilů her přímo jednotlivými vydavateli pravděpodobnější), bylo by to asi horší. De facto by tím přiznali, že se problémy s plynulostí mohly týkat i PC verze, resp. že i na něm hra ve finále může vypadat odlišně než vloni. Třeba ne nutně hůře, ale prostě trochu odlišně, o tom se dá zatím jen spekulovat.

Na každý pád nadále platí, že Dark Souls 2 na PC mají mít textury ve vyšším rozlišení, čemuž ostatně odpovídá i větší datová velikost hry než na konzolích. Těšit se můžeme i na 60 snímků za vteřinu a ovládání, tentokrát již správně šité na míru klávesnici s myší.

Namco se k odstranění obrázků nevyjádřilo, jen dříve nepopřelo, že by k downgradu na konzolích došlo. Stalo se tak asi až na úplně poslední chvíli, protože i na krabičce konzolové verze jsou vyobrazeny ty staré, již realitě neodpovídající oficiální obrázky, na jejichž úroveň se vývojářům nepodařilo na starém hardwaru dostat.

Read this next